Myten och Framtidskommissionen

Integrationsminister Myten och Framtidskommissionen hade idag en presskonferens angående somaliers utanförskap i Sverige.

En del intressanta fakta lämnades fram av Benny Karlsson, författare till kommissionens rapport. Där Sverige har misslyckats, har USA och Kanada lyckats bättre. Trots att integrationen av somalier är bättre i USA och Kanada än i Sverige, är den dock inte särskilt ljus där heller. Integrationsminister Myten stod på presskonferensen och deklarerade att man tittar på utökade resurser och inte minst i skolan, utökade resurser till SFI och dessa nystartzoner som ska ge invandrare rejäla skattelättnader för att starta eget, eller som man säger på ren svenska. De ska få konkurrensförmåner jämfört med svenskar och andra invandrare som vill starta eget.

Kommer Myten och regeringen att lyckas? Knappast och denna bild från konferensen talar sitt tydliga språk…

 

…Sverige tar alltså emot långt fler somalier per capita jämfört med de länder kommissionen har tittat på. Vad som inte syns på bilden ovan, men som sades på presskonferensen, var att somalierna i USA och Kanada kom redan på 90-talet och att den invandringen minskat. I Sverige har majoriteten av somalierna kommit efter 2006 och antalet fortsätter att öka. Nej du Myten, ni kommer inte att lyckas, hur många miljarder ni än tänker kasta ut.

De utbildade somalier som finns i Sverige borde egentligen återvända till Somalia för att där hjälpa sitt eget hemland på fötter, men ordet repatriering nämndes inte ens på presskonferensen och inte heller att Sverige måste bromsa sin flyktingmottagning för att ha en chans till bättre integration.

Se konferensen i SVT Play. Spola fram till strax före 11.00 (om ni inte vill höra vänstertomten Magnus Linton prata högerextremism i inslaget innan).

2 thoughts on “Myten och Framtidskommissionen

  1. På bloggens inrådan lyssnade jag för en gång skull på svensk STATS-TV.Nu hade inte mycket förändrats i propagandaapparten,sedan mitt senaste besök 1976.
    Behållningen var den somaliske normad,som begärde att svensk textilindustri skulle återupptas !! Nu väntar jag med spänning på att Tuppens lakansväv,Algots skjortfabrik,Olskrokens overallerer,m.fl skall återuppstå.Allt för att Somalierna skall känna sig hemma…

  2. ”Vad var det jag sa…” Väldig skillnad mellan rikets högavlönade floskelmaskiner, mot vad Åkesson skrev i sin debattartikel i DN i dag.

Kommentera