Terrordömd dansk – soldaterna ska hem i kistor och det gör inget om de hamnar på YouTube med avhuggna huvuden


37-åriga Abdullah Ali, född som René Andersen innan han konverterade till islam, är den första konvertiten i Danmark som dömts för terrorbrott och dömdes 2007 till fem års fängelse för planering av terroristattacker på Europaparlamentet, Jyllands-Posten och Nørreport Station.

Men trots år i fängelse ångrar han ingenting: – Om stridsyxemannen, som bröt sig in hos Kurt Westergaard som ritat Muhammedkarikatyrerna och försökte döda honom, hade lyckats, hade det varit guds vilja. Han såg det som en nödvändighet. Han är min bror i Islam – varför jag stöder honom i det han gjorde, säger Abdullah Ali i intervjun om hur en dansk-amerikansk man kan sluta som en terrorist.

Abdullah Ali säger också att han skulle föredra att de danska soldaterna kommer hem i kistor.

– Ja, jag måste erkänna. Jag har ingen kärlek till dem. Oavsett om de kommer att hamna på YouTube med huvudet avskurna? Jag är helt likgiltig, säger han.

Ordföranden för riksdagens lagutskott, Karina Lorentzen är bestört över att det finns människor i Danmark med sådana attityder.

– Hans attityd och att han absolut inte ångrar något är rent ut sagt skrämmande, säger Karina Lorentzen till BT.

– Pettersson säger att det är tur vi inte har så blodtörstiga islamister i vårt land…

Tack för tipset Anders.


2 responses to “Terrordömd dansk – soldaterna ska hem i kistor och det gör inget om de hamnar på YouTube med avhuggna huvuden

  • Pica pica

    Undrar vad som driver dessa konverterade rödskägg? Jag tror att det var fabrikationsfel från början. Har sett dem i Tyskland och de är verkligen extrema. Första gången jag såg en blekfis som färgat sitt glesa skägg rött och stod och vrålade var jag tvungen att gå för jag höll på att skratta högt.

    Gilla

  • Carina-Fina

    Dom sjuka dras till det sjuka.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: