Fejkade äktenskap för uppehållstillstånd

I Norge har 925 falska äktenskap avslöjats av Utlendningsdirektoratet och mörkertalet är stort. Nu vill Fremskrittspartiet att redan beviljade uppehållstillstånd ska kunna omprövas.

– Det finns anledning att tro att väldigt många som tagit sig in i Norge gjort det på felaktiga grunder, säger Morten Ørsal Johansen, stortingsrepresentant för Frp med anledning av nya uppgifter från Utlendningsdirektoratet om omfattande fusk i anhöriginvandringen till Norge, rapporterar Aftenposten.

Ørsal Johansen har nu begärt att justitieminister Grete Faremo (Ap) närmare redovisar hur utbrett missbruket med arrangerade äktenskap, falska fosterbarn och påhittade adoptioner är. Han menar också att det kan vara dags att utreda redan givna uppehållstillstånd som utdelats på falska grunder.

Något som styrker misstankarna om att arrangerade äktenskap med syfte att lura sig in i Norge är mycket vanliga är en stickprovsundersökning som visade att nästan 100 procent av ”kärleksinvandrings”-äktenskap från vissa nordafrikanska länder var upplösta tre år efter att det permanenta uppehållstillståndet var bärgat.

– Jag känner mig diskriminerad, säger 52-åriga cancerpatienten och konvertiten Marit Karin Hammatti Langhelle som menar att hennes äktenskap med den 26 år yngre marockanen El Hassan Hammatti däremot är ömsesidig kärlek. Utlendningsdirektoratet delar inte hennes uppfattning och har gett avslag, skriver Aftenposten.

– Pettersson säger att det är tur vi inte har några myglande invandrare i Sverige eller hur Myten Ullenhag?

 

 

One thought on “Fejkade äktenskap för uppehållstillstånd

Kommentera