Talibanerna rekryterar till en Burkabrigad

Al-Qaida har bildat ett helt kvinnlig ”burka Brigad” för att infiltrera och slå mot västerländska militärbaser och mål, eftersom det är mindre troligt att de drar uppmärksamhet till sig än män.

Muslimska kvinnosoldater i Jemen

Kvinnorna tros ha rekryterats från den krigshärjade ryska delrepubliken Tjetjenien av en al-Qaidakopplad grupp, med baser i Pakistan och Afghanistan, rapporterade ”The Sun” under söndagen den 28/10 2012.

Rapporten har väckt oro för att det globala terrornätverket har bildat helt kvinnliga enheter, eftersom de är mindre benägna att locka misstanke än män och kan lättare infiltrera säkerhetshinder.

Kvinnor är fortfarande också mindre iögonfallande eftersom de i allmänhet gömmer sprängämnena under abayan – den svarta kappan bärs från topp till tå, enligt ”The Sun”.

I september rammade en kvinnlig självmordsbombare i Afghanistan en bil lastad med sprängämnen in i en minibuss med utländska flygarbetare på flygplatsen i den afghanska huvudstaden Kabul och dödade minst 12 människor, däribland åtta sydafrikaner.

I augusti dödade en 30-årig rysk skådespelerska som konverterat till islam, Dagestans främsta muslimska andlige ledare Sheikh Said Afandi och sex andra i en självmordsattack.

Arutz Sheva

Kommentera