Ylva G Karlsson (MP): ”Det finns inget svenskt kulturarv!”

Min far som för länge sedan seglade iväg till andra breddgrader sa ofta att mycket ska man höra innan öronen trillar av, detta är ett sådant tillfälle och Pettersson är glad att farsgubben slapp höra skiten.

Under ett möte i landstingsfullmäktige i Södermanland i veckan påstod konstnären och den miljöpartistiska politikern Ylva G Karlsson (MP) att det inte finns något svenskt kulturarv. Rinkebyhästar är riktig kultur, enligt Ylva G som representerar Miljpartiet.

”Det svenska kulturarvet skulle jag vilja påstå att det finns inte. Det finns ingenting som kan kallas det SVENSKA kulturarvet”, sade hon under mötet i Södermanland.

Ylva G Karlsson påstod också att kultur är något internationellt och att svensk kultur därför inte kan existera. Samtidigt hyllade hon ”Rinkebyhästarna” som ett ”typiskt tecken på … ett väl utarbetat, väl fungerande interkulturellt konst- och kulturarbete”.

Hennes påstående bemöts av Adam Marttinen (SD).

HÄR finns hela debatten

-Pettersson såg att någon bland kommentarerna väntade på den första Dalakamelen – varsågod – vi tar två på en gång, fast de kallas Rinkebyhästar!

13 thoughts on “Ylva G Karlsson (MP): ”Det finns inget svenskt kulturarv!”

 1. Tack för videon,nu är min eftermiddag förstörd…Står mig upp i halsen,när jag ser vad för dårar,som sitter och uppbär mötesersättning för sådan dravel…

 2. Varför har vi en massa skattefinansierade ”kulturarbetare” (inkl.”konstnären” Ylva G Karlsson) om det inte finns något svenskt kulturarv att bevara och utveckla ?
  I så fall kan vi lägga ner allt ekonomiskt stöd till den icke existerande kulturen.

 3. Denna dam är snurrig! Hon förnekar de svenska böndernas månghundraåriga odlargärning i kulturlandskapet. Hon förnekar Bruno Liljefors och Selma Lagerlöf, hon förnekar Strindberg och Zorn. Jenny Lind, Jussi Björling och La Nilsson har enligt henne aldrig funnits.
  Om det fanns en mätskala från 1-10 på dumhet skulle hon få elva.

 4. Kärringen är ju ynklig och mer än lovligt pantad. Det är inte många hästar, eller kameler, hemma bakom det pannbenet. Hon pratar om dalahästar – är inte de en del av svenskt kulturarv? Det kanske var araberna som började måla dalahästar i hennes värld.
  Skrämmande att det sitter såna här stolpskott till svagbegåvade i landets landstingsfullmäktige.

 5. Borde det inte finnas ett minimikrav på intelligens,allmänbildning och sunt förnuft på Svenska politiker?
  Ylva verkar vara en god symbol för den Svenska grundskolans misslyckande!

 6. Men jösses! jag lyssnade på Ylva G Karlsson och häpnade över smörjan hon sade. Finns det måhända lite kusingiften i hennes släkt som kan förklara dumheterna?

 7. Ska genast bege mig till Lindbacke och gräva lite. När polisen haffar mig för att jag gräver på en kulturminnesplats från Järnåldern och därmed gör mig skyldig till ett brott så tänker jag hänvisa till Ylva G Karlsson att vi har minsann ingen kultur och alltså begår jag inget brott. Hej och hå! Till helgen väntar en egenhändig arkeologisk expedition till Uppsa Kulle för mer utgrävning, här ska utforskas! Det är alltå fritt fram att campa på museum och slott, för inget av detta är ju kultur enlikg Ylva.

Kommentera