Muslimsk neger i Nigeria spränger en kyrka

En muslimsk självmordsbombare körde en jeep full med sprängämnen in  en katolsk kyrka under söndagens mässa i en stad i  norra Nigeria och dödade minst åtta människor och skadade runt 100 kristna kyrkobesökare. Attentatet utlöste repressalier från ett antal kristna ungdomar som hade fått nog.

En talesman för det nationella Krisberedskapsmyndigheten (NEMA) Yushua Shuaib, sa att åtta personer hade bekräftats döda och mer än 100 skadade vid explosionen.

Kort efter explosionen drog ett antal arga kristna ungdomar ut på gatorna beväpnade med käppar och knivar.  En reporter från Reuters  såg två kroppar ligga vid vägkanten i pölar av blod.

”Vi dödade dem och vi kommer att döda fler,” ropade en ungdom, med blod på sin tröja, innan polisen jagade bort honom och de andra. Polisen inrättat vägspärrar och patruller över hela staden i ett försök att förhindra att våldet skulle spridas. Polisens talesman Aminu Lawal sa senare att situationen var lugn.

Minst 2.800 människor har mördats av Boko Haram sedan de började att mörda kristna 2009, enligt Human Rights Watch.

LÄNK

4 thoughts on “Muslimsk neger i Nigeria spränger en kyrka

  1. det dom här muslimerna sysslar med har INGET med islam att göra! det är skillnad på muslim och islam! lär er det!

  2. Enligt Nobelkommiténs tidigare val för fredspriset så ligger nån muslimsk grupp bra till för att få det för sitt utövande av sin ”fredliga” religion vars namn betyder fred. Hur kan man ens påstå att islam är en religion? I så fall borde nazismen klassas som religion också, muslimerna ha dödat betyudligt fler än var Hitler ens var i närheten av.

Kommentera