Saudifinansierade FN- byrån vill redigera läroböcker i hela Världen.

FN-organet som främjar utbildning och som är kraftigt finansierat av Saudiarabien, försöker redigera skolböcker världen över. Saudiarabien, tillsammans med stora delar av arabvärlden, är ökända för publicering av klasskolböcker som förespråkar hat och aggression mot judar, kristna och alla ”icketroende”.

 Ändå möttes experter från 21 länder i Paris förra månaden på ett möte finansierat genom en Saudiarabisk donation på $ 29.000 och fokuserad, delvis på ”sätt att se till att innehållet som riktar sig till studenter systematiskt återspeglar kulturell och religiös mångfald, och undviker könsstereotyper,” i enligt med webbplatsen för Förenta nationernas organisation för utbildning, vetenskap och kultur (UNESCO).

Sedan, i förra veckan, donerade Saudiarabiens kung Abdullah $ 20 miljoner till UNESCO s katastroffond, rapporterade Fox News.
Författare till den kommande boken ”Saudiarabiska skolböcker: Objektiv utbildning eller extremistisk indoktrinering”? Al-Ahmed Ali bekräftade att ”saudiska läroböcker är extremt hatiska och fulla av främlingsfientliga texter”.

Saudisk finansiering ”visar hur främlingsfientliga regeringar som saudierna har möjlighet att köpa inflytande”, sa Al Ahmed, enligt Fox News.
Han sade också att Unesco hade misslyckats att svara upp till att upprätthålla ”värde och normer för utbildning och tolerans” och varnade för att UNESCO och FN-systemet som helhet är ”mottagliga för finansiella företagsförvärv från länder som Saudiarabien”.

Saudiarabiska barn blir bland annat lärda att ”Hålla sig till Islam är den enda vägen att komma till himlen på, och att undgå helveteselden” och ”Det utgår från islam att älska muslimer, och att hata de otrogna, och inte imitera dem.” Läroböckerna indoktrinerar även barn att tro att ”exempel på falska religioner även inkluderar judendomen och kristendomen”.

Inte desto mindre har en UNESCO tjänsteman sagt, att det ekonomiska stödet från alla medlemmar, däribland Saudiarabien, välkomnas.

”Varje land har det yttersta ansvaret för innehållet i sina nationella läroböcker”, sa Qian Tang, UNESCO s biträdande generaldirektör för utbildning, enligt Fox. ”UNESCOS mål är att uppmuntra och stödja de ansvariga (i utbildningsministerierna) för skrivande och produktion av läroböcker för att reflektera över hur läroboksinnehållet bör främja respekt och tolerans för mångfald, och eliminera alla former av negativa stereotyper”.

Emellertid hävdade dock Brooke Goldstein, chef för krigslagsprojektet, en ideell juridisk tankesmedja baserad i New York,  att krumbukter som  Saudiarabiens bidrag till UNESCO, inte på något sätt kommer att bättre spegla kulturell och religiös mångfald, och att det skulle undvika könsstereotyper är en ren lögn”.

”Genom att arbeta med Saudiarabien för att revidera sina barns läroplan, gör det att UNESCO inte bara legitimerar kungarikets hatutbildningssystem, utan också ger medhjälp till överlagt mord på oskyldiga muslimska barn, och underblåser de pedagogiska förutsättningarna för spridning av terrorism”, sa han, enligt Fox. Det borde inte vara någon överraskning, men är inte desto mindre av yttersta intresse, att saudierna aktivt arbetar för att påverka UNESCO s utbildning och läroplan.

I en svidande ledare i The Daily Beast på onsdagen skriven av amerikanska förlagschefer inklusive en före detta Random House ordförande, en vd för Time Warner Book Group och utgivare på Amazon, en utgivare av Simon och Schuster, bland andra, fördömdes  saudiska läroböcker för anstiftan till hat och främjande av intolerans.

”Som nuvarande och tidigare chefer för stora amerikanska förlag, känner vi väl till ordens värde. De informerar om åtgärder och formar världens vyer åt alla, särskilt barn. Vi skriver för att uttrycka vår djupa besvikelse över att den saudiska regeringen fortsätter att ge ut läroböcker som främjar hat och våld mot religiösa minoriteter”, fastställde förlagscheferna.

 Arutz Sheva

4 thoughts on “Saudifinansierade FN- byrån vill redigera läroböcker i hela Världen.

  1. Ja där håller jag med dig allemand. Meningen var från början att jag som vanligt skulle kommentera det jag skrivit, åtminstone med några ord. Men jag var så trött i mitt enda fungerande öga, att jag istället fick slänga mig på bingen ett tag. Jag hade översatt hela stycket, i ett streck, sedan så började jag finslipa texten här och där, men det blev mest sämre och sämre, så jag blev tvungen att lägga ut det innan jag var nöjd. Men nu läste jag det i ett streck och det var helt okej tycker jag faktiskt. Hade jag skrivit något om FN så hade det varit om korruptionen och den ständiga jakten på pengar, för att föda organisationens tjänstemän. Det jag ville peka på är just faran med likviditeten och länder som Saudiarabien, som inte är rumsrena ens, men har sina klädesdräkter fulla av US $, och kan därför köpa sig det inflytande de inte annars kan komma upp till.

    Nu har jag ju nästan min vanliga kvot av elaka efterkommentarer fylld. Hoppas att det går lika bra att läsa det här. Luspanka och rika brukar kunna samarbeta, om båda saknar skrupler, och i det här fallet är det nog så. Eller vad säger du, allemand. Har just druckit ett gott glas Sherry, men sån skit kanske inte du dricker. Och nej då, jag är inte homosexuell på något vis.

  2. Min (numera bortredigerade) läsebok från tredje klass, hade ett kapitel titulerat ”Lille svarte neger Sambo” Jag minns fortfarande följande mening:
    De små svarta ullhuvudena lekte glatt på stranden.
    Alla människors lika värden, demokratiska ideal, nutids historia var annat som vi läste om.

Kommentera