Unga nybyggare dömda för rån mot värdetransport

Här slår rånarna till mot värdetransporten

Rånet skedde på Apelbergsgatan i Stockholm.

Vid tillslaget tog en av ungdomarna nackgrepp på föraren från Skandinavisk mynttransport – som var på väg att leverera pengar till växlingskontoret X-Change på Sveavägen – och bröt ner honom till marken. Föraren blev även knäad.

Samtidigt som han hölls fast rusade två andra ungdomar fram och plockade åt sig pengarna – sammanlagt 163 000 kronor i mynt och sedlar. Ytterligare en person – som misstänks vara hjärnan bakom kuppen – har inte lyckats identifieras av polisen.

Efter rånet flydde ungdomarna i en Volvo V70 som de dumpade på Torsgatan. De fortsatte sedan flykten i taxi. Men vid rondellen mot Vällingby centrum i västra Stockholm upptäcktes taxin av en polispatrull. Vägen blockerades, taxin tvingades stanna – och ur bilen kom de tre unga rånarna som greps och i taxibilen fanns rånbytet – de 163 000 kronorna.

Den 15 augusti dömdes en 17-åring av Stockholms tingsrätt för inblandning i rånkuppen. Straffet blev ungdomsvård för rån och våldsamt motstånd. En jämngammal kamrat dömdes till ungdomsvård för rån och vapenbrott, efter att ha varit beväpnad med tårgassprej. En 16-åring dömdes till ungdomsvård för rån.

– Nu har även hovrätten sagt sitt och Pettersson misstänker att de tre rånarna garvar på sig. Hovrätten tycker också att ungdomsvård räcker trots att det straffet tidigare provats och nyttan har varit minst sagt begränsad.

Nåväl ljugmedia glömde nämna att de dömda är…

  • Ismail Jaafar 17, han dömdes för rån och vapenbrott till ungdomsvård. Trots sin ringa ålder har han en gedigen erfarenhet och är dömd för medhjälp till försök till rån, tillgrepp av fortskaffningsmedel och narkotikabrott tidigare. Känd som kriminell hos socialen sedan han var 13 år.
  • Sanan Al-Dahees 17, dömdes för rån och våldsamt till ungdomsvård. Inte känd för någon brottslighet tidigare.
  • Martin Omar 16, dömdes för rån till ungdomsvård. Fem gånger tidigare förekommer han i belstningsregistret. Tidigare dömd försök till rån och narkotikabrott till ungdomsvård. Socialtjänstens utredning den gången stämde, när de skrev “finns en stor oro för fortsatt kriminalitet”.

One thought on “Unga nybyggare dömda för rån mot värdetransport

  1. Två av tre är garvade återfallsförbrytare trots åldern. ”Straffet ungdomsvård” tycks vara en bra skola för den yrkesbana de valt.

Kommentera