Judar diskrimineras på ”mångfaldsfest”

Judiska grupper i Köpenhamn är förbannade för att de inte fick sätta upp den Israeliska flaggan på en mångfaldsfestival i staden.

 Israels flagga

(framkallar raseriutbrott hos araber)

Efter att  ”stadshuset” bestämt att den israeliska flaggan inte fick visas på en gatufestival för att främja mångfalden, så har de  judiska ledarna undrat om vad ”mångfald” verkligen innebär enligt stadens ledning. ”Vi fick veta att vi inte fick visa vår flagga”,  säger Malgorzata H Hansen, som representerade de lokala judarna.

Arrangörerna fruktade sammandrabbningar mellan judar, muslimer och vänstergrupper om den israeliska flaggan visades, medan många andra flaggor visades upp på festivalen. Pernille Kjeldgaard, som är chef för tillställningen säger att:  ”Specifika föreningar ombads att inte visa sina flaggor som en säkerhetsåtgärd.”

Max Meyer, chef för organisationen det danska sionistforbundet, säger att reglerna borde ha varit lika för alla.  ”Det är en skam att en grupp diskrimineras, särskilt på en mångfaldsfest”, säger han. Köpenhamns vice borgmästare för sysselsättning och integration, Anna Mee Allerslev (Radikale), bad om ursäkt till den sionistiska gruppen och inbjuder dem till ett möte för att diskutera situationen. ”Ingen ska känna sig utanför en mångfaldsfestival”, säger hon. Allerslev säger att hon har fått rådet att helt utesluta den danska sionistiska gruppen från festivalen, även om hon vägrade att säga exakt vem som gjort den rekommendationen.

LÄNK

 

Kommentera