PA araber i upplopp på judisktägd marknad i Samaria

Dussintals av palestinska myndighetens araber och utländska anarkister stormade en judiskt ägd Rami Levy stormarknad under onsdagsmorgonen i Samaria, där araber handlar och är anställda, och viftade med PA flaggor medan de skrek, ”Befria Palestina”.

Polisen använde chockgranater för att skingra mobben, medan kunderna och butiksanställda tog sin tillflykt till butiken av rädsla för våld från demonstranterna. En demonstrant blev lätt skadad och fördes till ett arabiskt sjukhus med en ambulans från PA: s Röda halvmåne. Fyra personer greps.

Händelsen ägde rum i Rami Levys filial i Benjamin regionfullmäktige, mellan Jerusalem och Beit El och Ofra. Stormarknadskedjan driver också filialer i Gush Etzion och Beitar Illit, liksom i ett stort antal stadscentrum.

Marknaderna har noterats av utländska journalister som ett exempel på samexistens, mellan araber och judar som handlar tillsammans. Stormarknaderna ger dussintals jobb för araber så väl som judar.

Onsdagens upplopp var över 10 minuter efter att polisen anlänt men inte innan upprorsmakarna lyckats uppnå vad som verkade vara deras omedelbara mål – att bli fotograferade av medföljande journalister med kameror.

Flera av palestinska myndighetens araber kom att orsaka en provokation med de fotograferande journalisterna. De skrek och sedan gick de, berättade Rami Levy för Arutz Sheva. Han noterade att hans personal inte kan hindra någon kund, så länge han passerar en inspektion vid ingången för att försäkra att han inte bär några vapen eller sprängämnen.

Advokat Betzalel Smotritz, som leder Regavimorganisationen  som publicerar diskriminering till förmån för araber på frågor om egendom och byggnad, sade att demonstranterna ”försökte att tända våldets flammor.”

Provokationen exponerar den enkla sanningen att anarkister och PA araber är emot samexistens. Jag föreslår att de vänder sin uppmärksamhet mot grannlandet Syrien, tillade Smotritz.

Arutz Sheva kort video

Arabiska Anakister stormar affär i Samarien

Här är det ju de anställda som får lida, det är ju både arabisk och judisk arbetskraft. Vad tror ni dessa tror om det hot de utsätts för, genom upploppet?

 

 

 

2 thoughts on “PA araber i upplopp på judisktägd marknad i Samaria

 1. Nu är palestina inget land.
  Israel tar emot flyktingar från ”palestina”
  Jordanien tar emot färre.
  I ”Palestina betraktas judar vara krimminella bosättare.
  Palestina är inget land.
  Man accepterar inte judar, men i Israel är det ok att vara palestinier.

Kommentera