Gratis körkort till invandrare

I Älvkarleby kommun kan nu invandrare se fram mot gratis körkort.

Politikerna i Älvkarleby kommun har nämligen bestämt att de generösa skattebetalarna ska betala deras körkort.

I kommunens årsredovisning från förra året står bl.a. att läsa hur överskottet från asylboendet Vega ska gå till att finansiera körkort till nyanlända ungdomar. Enligt detta twitterinlägg är det nu närmast klart att detta kommer att ske.

Pavel Gamov är Sverigedemokrat och EMOT gratis körkort för invandrarungdomar

Därmed sällar sig Älvkarleby till de kommuner som betalar invandrares körkort. Vi har förut läst om Laholm, Hofors och Skellefteå där de generösa skattebetalarna betalat både sina egna barns och de nyanlända barnens körkort. De som har råd att betala sina barns körkort vill säga. Har du själv barn, så bör de kanske få läsa om detta?

15 thoughts on “Gratis körkort till invandrare

 1. Ja det är för jävligt att utlänska människor får gratis körkort jag som är svensk får inget gratis . Sen.gratis tandvård sjukvård och förjningsstöd som är på 10820 kronor.,sist jah var arbetslösfick jag 88E20 i a kassa praktiserade man är mindre värc änen som är invandrare ochfårballt gratis

 2. Emil:
  Det finns många möjligheter i ”vårt” land att få ett,i stort gratis körkort !! Bl.a avslöjades en vänlig,från Transportstyrelsen legitimerad kvinna,vid namn Norberg i Göteborg,som fördelade sådana engros…
  Énda kravet var att det var personer från ”fredliga religionen”.Därtill krävde hon ingen som helst utbildning,att kunna ratta !!

 3. Vet inte om det framgår i någon annan kommentar? Men finns ju drösvis med gymnasieskolor som erbjuder körkort vid val av tex fordonsprogram etc. Sedan är det ju fritt fram genom det militära att ta vilka kort man vill. På ett ungefär. Eller?

 4. Fräs… I så fall tycker jag att de skall betala körkort även till svenskar. Finns många som aldrig haft råd att ta körkort…

 5. Vi var, eller rättare sagt jag var, inte tydlig i texten. Pavel Gamov tillhör det enda parti som är MOT gratis körkort till invandrare.
  Texten är ändrad och en ursäkt framförd från oss.

  • Ju mer man skrapar ju mer kommer fram och man kan undra när ”våra” folkvalda sansar sig……kanske när dom själv drabbas eller om vi blir många som kontaktar dom och läser lusen av dom?
   Vi får dom politiker vi förtjänar och väljer men att dom har svenskarnas bästa för ögonen har dom slutat med för ett bra tag sedan. Vad vill dom med Sverige?
   Man blir mer och mer förvirrad för varje dag och ju mer man informerar sig.
   Välkommen till Petterssons 🙂

 6. jag tror att det är samma sak i växjö. det finns starka indkationer på
  det men jag har inga bevis en tidsfråga bara.

 7. Han avslutar med skamligt,men vill man vara elak så kan man ju faktiskt undra om ”skamligt” innebär att det det är skamligt att invandrarna får gratis körkort eller att SD tycker det är skamligt .Naturligtvis menar den nyttiga idioten SD men kul ändå.

  Detta är faktiskt ganska enkelt,det handlar om rättvisa får en så bör alla få.

  Min dotter håller på att ta körkort och när hon läser detta så garanterar jag att hon kommer att gå i taket.Och visa det kommer jag att gör ,samt uppmana hennae att visa det för sina kompisar

  Tänker på personer med dyslexi/dyskalki ,hur mycket hjälp med ekonomin får de i samband med att ta körkort ?
  Om de ens får något.

  • Han måste ju mena att det är skamligt att de övriga partierna försvarar gratis körkort. Väldigt långsökt att läsa det som att han tycker att det är skamligt att SD inte stöder det.

Kommentera