Dömd pappa vårdar våldsam son *uppdaterad

Malmö: 25-åringen med autism har slagit och sparkat utan att dömas. Nu reagerar Socialstyrelsen skarpt på att 25-åringen bor med och får personlig assistans av sin pappa, som är dömd för vålds- och narkotikabrott.

Totalt kostar 25-åringens assistans Försäkringskassan nästan fem miljoner kronor om året. Den 25-årige Malmöbon har i minst tio fall slagit och sparkat Malmöbor, i flera fall barn, utan att kunna dömas till vare sig fängelse eller vård.

Har assistenterna den kompetens som krävs för att arbeta med en man med grav autism?

– Alla har skrivit under att de har fått utbildning hos en tidigare arbetsgivare. Jag kan inte kontrollera den uppgiften vidare, säger vd:n för det assistansbolag som anställt pappan. 25-åringen har efter beslut i tingsrätten en god man, men assistansbolaget har haft svårigheter att nå den gode mannen.

– Pettersson vill bara tala om ljugmedia glömde att pappan som också är personlig assistent till sin son heter Mohammad Jafar Balazadeh och är tidigare i år dömd till fängelse för bland annat grov misshandel och narkotikabrott. Han förekommer sedan tidigare i polisens belastningsregister under nio avsnitt.

*uppdaterat 12:02

Våldet har kunnat ske trots att 25-åringen är beviljad två personliga assistenter dygnet runt, sju dagar i veckan, till en kostnad för staten på 400 000 kronor i månaden

3 thoughts on “Dömd pappa vårdar våldsam son *uppdaterad

  1. Bra talat på Pettersonsblogg.

    Se gärna på http://www.exponerat.info om en artikel 2012-10-20 i ämnet av undertecknad om assistensfusk.

    Ett knep fuskarna använder sig av är att skylla på att ”sonen” eller ”barnet” är så våldsamt så hen behöver inte bara en utan två assistenter dygnet runt, vilket innebär 6000 kronor extra/dygn till assistensbolaget eller familjen. Att fadern i detta fall ligger bakom det mesta av sonens våld är jag inte bara lite utan tämligen mycket säker på. De svenska (obs ej de invandrade) politikerna drar in på ambulansservice, personal på hudkliniker mm mm och fullständigt öser ut ekonomiska resurser på maffialiknande konstellationer.

    Skyll inte på invandrarna, skyll på svenskarna och de svenska journalisterna – det är kulturmarxisterna bland moderater, miljöpartister m.fl. som enligt undertecknad ligger bakom framväxten av ett allt tydligare skräckvälde.

    Kräv f.ö. att Läkarförbundets styrelse avgår!

    Detta förbund har för länge sedan förbrukat allt förtroende när det gäller etik och moral i socialförsäkringsfrågor.

    Ett fungerande och etiskt Läkarförbund hade för länge sedan, redan på 80-talet tagit till orda i frågor som dessa, alltså intygsfrågor och kunnat spara, lyssna nu noggrant – 100-tals miljarder (obs detta är ingen överdrift) – åt befolkningen och kunnat dirigera resurserna till onkologiska specialistkliniker, hudkliniker och äldreboende istället för till simulanter/sjukdomsföfalskare och yrkeskriminella.

Kommentera