Etniciteten har betydelse


Igår greps den 45-årige snickaren Mikael Svantesson i Växjö misstänkt för kidnappning. Idag sitter han i en fyra kvadratmeter stor cell med gallerförsedda fönster och på Expressen/Kvällspostens förstasida.

Mikael Svantesson greps med sin elva månader gamla son på en rastplats utanför Växjö och senare på dagen hittades barnets mamma Anna Medvedeva 26, från Ryssland mördad i en skidstuga i Norge. Svantesson har erkänt mordet.

Så långt är det en tragedi men Pettersson kan inte låta bli att undrar varför Svantesson förtjänar att vara med på Expressens förstasida dagen efter mordet som anhållen, men inte häktad och inte dömd? Är det för att han är svensk? Det är sällan vi ser några från Mellanöstern – Nordafrika där, inte ens när de är dömda.

Expressen är helt klart rasistiskt när de påstår att etniciteten saknar betydelse…

 

 


4 responses to “Etniciteten har betydelse

 • osborn

  Ytterligare ett exempel på hur man hänger ut ”riktiga” svenskar men skyddar o pixlar utlänningar. Fy fan vilken pissblaska. Inte värd att användas på toa ens.

  Gilla

 • finismalorum1

  Etniciteten borde nog spela en viss roll för (skit)Blaskan ifråga. Ganska troligt att köparna av denna (skit)Blaskan består till närmare 99% av just etniska Svenskar som nog också undrar varför bilden är avpixlad och med namnet utsatt. Redaktionen tar nog tillfället i akt. Detta förfarande går ju annars aldrig att använda på de allra flesta andra brott då förövaren oftast är Arab, Neger eller Zigenare. Stadigt sjunkande lösnummers försäljning
  för kvällsblaskorna gör mig riktigt glad :-))

  Gilla

 • nessington

  Reagerade precis som du, Pettersson – en svensk och genast hängs namn och bild ut på gärningsmannen. Ser fram emot att media snarast avskaffar denna apartheid mot etniska svenskar. Btw…idag kom mitt inbetalningskort till Sd, har länge sett fram emot att inte bara tillhöra dem som röstar utan ett aktivt medlemskap.

  Gilla

 • HO Torpeden

  Expressen etik är lika med noll mot svenskar, fast i det här fallet borde de i rimlighetens namn kalla honom norrman, han har ju utvandrat dit, men det är väl annorlunda mot när en svarting kommer till Sverige, då blir hen svensk direkt vdi gränsen..
  Puckona på Expressen skrev först att han satt i en cell på TVÅ kvadratmeter, matematikkunskapen är inte stora hos den tidningen. Nu är det ändrat till ca fyra kvadratmeter. Växjö måste ha de minsta cellerna i Sverige, för en normalcell är på minst ÅTTA kvadratmeter.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: