Vilks-skulptur blev minaret


Konstnären Lars Vilks skulptur Nimis i naturreservatet Kullaberg, har förvandlats till minaret med böneutrop sex gånger om dagen. En konstnärsgrupp berättade på söndagen i en video på Youtube att de ville utveckla verket i en ”anda av yttrandefrihet”.

– Det kan ju vara så att de betraktar mig som en islamkritiker som skulle ta illa upp om det kom ett böneutrop, men det kan ju också vara en humoristisk poäng och en kommentar till debatten, säger Vilks till radion.

-Pettersson tror knappast det är muslimer som ligger bakom detta, för det är kul att slå tillbaks på detta sätt, i stället för med mord och upplopp och det tyder på att någon har lite humor…för övrigt kan man undra hur en sådan ful brädhög får stå i ett naturreservat?

 

 Stockholm TT 


3 responses to “Vilks-skulptur blev minaret

 • aos

  Det är/var väl utropat som ett eget land
  Har ofta undrat varför inga mussar bränner ner brädhögarna
  Klarar dom inte av en så enkel sak
  In från sjösidan (många av dom har sjövana som båtflyktingar och pirater)
  Vräka på bensin och tutta på
  Kanske står säpogubbar och vaktar men deras befogenheter stoppar väl vid att slå ett varningslag med batongen i närmaste skrammelstaket

  PS min kompis var nyligen där och träffade Vilks
  Känner jag honom rätt så gav han även några handfasta tips till honom
  Om hur man tar hand om tidsresenärer från medeltiden

  Gilla

 • minsynpasaken

  Nå, dom kan väl hållas där nere med sina böner. Ett JÄVLA jobb att gå dit i alla fall, för att inte tala om att gå UPP igen. Det tar på krafterna.

  Gilla

 • Naivtive

  Det är väl vettigt att man gör en tidsbegränsad ploj och samtidigt visar på vilken olägenhet ett galande i tid och otid detta är.

  det var ett rabalder för något år sen om att kyrkklockan slog mitt i natten. den tystades naturligtvis. Folk som har höns i tätbebyggt område får inte har högljudda tuppar utan det gnälls över. Youv’e aint seen nothing yet.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: