Shit to Gaza närmar sig sin destination

Hamas poliser

På söndagen kallade den palestinska administrationen på internationella styrkor för att skydda en båt som förde med sig pro-palestinska aktivister, som försöker bryta Israels flottblockad mot Gaza. Det är nu tredje gången och Israel är måttligt imponerade av spektaklet, medan Hamas  uppmanat världen att skydda den finskflaggade briggen Estelle, och pressa Israel att avbryta sin sjöblockad mot Gaza. Pa: s talesman Nour Odea sa, att det internationella samfundet måste ge skydd åt flottan, därför att det är en legitim fridfull aktivitet mot den israeliska belägringen.

Briggen Estelle seglade från Naples i Italien  den 7/10 2012, och den har med sig fler än ett dussin aktivister med humanitär hjälp, mestadels från västländer.

Under tiden har Israels utrikesminister på lördagen skickat en not, att båten kommer att stoppas om den försöker komma in på Gazas vatten.

Gazas Kanadagrupp, som stödjer aktiviteten, säger på sin webbsida att de finska ministeriet har fått den israeliska varningen.

En officiell talesperson för Hamas varnade för att Israel kunde vara villiga att använda våld och terror för att förhindra den humanitära hjälpen från att nå Gaza. Han sa att det internationella samfundet måste stoppa de aggressiva Israeliska aktionerna.

Det har visat sig entydigt att Gaza inte är i behov av humanitärt bistånd, men behöver en rättvis fördelning av finansiella resurser. Där finns nämligen rikligt med lyxhotell, affärer, spa, myllrande marknader och blomstrande smugglingsverksamhet , men de rika ignorera den svåra situationen för de fattiga.

ARUTZ SHEVA

Israeli-flag
muhammad hitler

51 thoughts on “Shit to Gaza närmar sig sin destination

  1. På vilken annan blogg som helst skulle trollet frysts ut omedelbart.
    Det är meningslöst att gnabbas med en sådan idiot. Skitar bara ner kommentarssidorna. Ge honom inget syre.

  2. Du är absolut den bäst kvalificerade Olli,har följt dig under en längre tid här på bloggen och det du presterar går inte av för hackor.Eva-Marie är också en stor favorit men hon har hitintills inte lagt fram just sitt eget förslag som du gjorde idag. Det stämmer att du och jag tillhör samma åldersklass.
    Du hade haft mitt absoluta stöd.

    • Många ”bra” förslag. Jag hade velat se Orein. Han är ju bäst på att skämma ut sig o visa hur låg nivå en människa kan ha

      • Tack Ali 1948! När du skriver så, är det ett kvitto på att jag har tagit upp rätt saker, och belyst dessa i det sken de ska ha. Dina många och ibland långa, sågningar av det jag har skrivet, visar ju att det är sånt ni vill försöka gömma undan, för min och hela Petterssons grävande journalistik. Din smutskastning bevisar att vi har lyckats med vår uppgift.

      • Det var så lite. Nä. Det är ett kvitto på att jag med glädje gärna ser dig sitta med i SD. Ju fler sådana SD får desto större sannolikhet det är att partiet skämmer ut sig.

  3. Ali, vilken stad i ”Palestina” är din riktiga hemstad? Vad jag förstår beror Gazas trångboddhet på invandring och stort barnafödande. Jag vet att många palestinier sålde obrukad mark (mest öken) till israeler. Tänker du att de ska få köpa tillbaka den? Till vilket pris och skick?

    • Ali kan inte vara från ”palestina” Skatan, med det han presterar ligger IQ nog närmare Somalia eller ännu längre bort, kanske bland de bortglömda bergens gorillor…

      • hahah Pettersson. Säger du så för att jag glömt att nämna dig. Jag hade velat se dig eller olli i riksdagen. Ni håller nästa samma pinsamma låg-IQ-nivå.

        Ärligt talat så har jag hittills aldrig i mitt liv pratat med någon som är värre än er två.

        Gå o lägg er.

      • Ali, tack för ditt vänliga svar men jag kan inte gå och lägga mig. Jag måste arbeta för muslimernas bästa eftersom de inte kan det själva. Men jag ska erkänna, jag börjar bli gammal och trött och har dragit ned till halvtid, bara 12 timmar om dagen mer vill jag inte lägga på er.

        Sedan vet jag varför du inte nämner mig så ofta – du har helt enkelt inga svar på mina frågor.

      • Haha. Det var så lite. Jag var bara ärlig. 12 timmar / dag på ditt hatprojekt? Stackars dig. Varför inte öppna ögonen o leva livet? Det fu gör är ändå värdelöst o kommer bara att sluta med att Allah ger dig sitt straff.

        Dina frågor? De är ju inte så svåra dem. Jag tar gärna en debatt med dig. Börja med att ge mig dina problem. Vad har du för problem med att jag är här. Är jag inte välkommen i detta land o varför?

  4. Ali1948:
    Vi är nog många som gärna hjälper Ollie,att ordna en hemresa för majoriteten av er Araber och Somalier..Det behövs ju inte vapen ens.Det räcker ju att vi stoppar alla bidragen,så svälter vi er långsamt ut !!
    Rättvisan brukar i flesta fall segra till slut

    • Månsson. Jasså? Så alla som jobbar o sluter får vara kvar enligt din mening. Då välkomnar du mig med andra ord eller ?

      • ”Det kommer bara att sluta med att Allah ger
        dig ditt straff”?? Får kanske påminna Mr Ali att
        vare sig du ,Allah , eller någon annan Sagofigur
        har någon som helst rätt att straffa någon här!

        En liten fråga till Ali, när du besöker ditt gamla
        hemland, för det brukar ju ni Araber göra, fast
        att ni säger att ni flytt därifrån, Kan du inte visa upp
        en bild på ett av dom många lyxhotell som finns i
        bakgrunden, och som du förmodligen då bor på,
        du vet dom hotell som bekostas med biståndspengar?

  5. Eftersom SD kommer att få många nya Riksdagsledamoter efter valet 2014, så är det rimligt att åtminstone någon från Petterssons får en förfrågan om att bli riksdagsledamot. Mina kvalifikationer som byggledare och platschef på ett stort antal byggarbetsplatser, gör att jag har goda förutsättningar för arbetet. Jag kan t.ex bli partiets talesman i plan- och byggfrågor, eller frågor rörande företagandet i landet, men det är ju inte jag själv som får välja. Försvarsfrågorna ligger också inom möjligheternas gränser. Efter att SD har uppnått 15 % i någon godkänd opinionsmätning, kan jag därför tänka mig att söka medlemsskap i SD, men där är vi ännu inte.

      • Anser du mig vara kvalificerad då Ruben? Det kanske är du som är mest meriterad och vad det gäller ålder så är vi nog rätt lika tror jag. Jag skriver inte detta för att jag tror att det blir enkelt att gå in i ett parti, där kanske ända upp mot 75 % är helt nya. Men det kan i så fall bli drag under Galoscherna. Kanske Eva-Marie är den mest kvalificerade, eller Stefan K. Han och Pettersson själv anser jag kanske som de som har bredast kunskap. Själv har jag ju en sjukdom att dras med. Idag har jag faktiskt varit till min lilla sjukgymnast Maria (31)
        kanske det lyckas. Jag skulle verkligen behöva några år med hög lön före pensioneringen. Nu har jag tyvärr varit
        alltför länge borta från arbetslivet för att inte få en
        skitpension. Får väl sälja huset, men det blir nog inte så värst mycket för det heller.

    • 15% ändå en svag minoritet. Men låt säga utrikes. Tänker du stoppa invandringen genom att fortsätta propagera för förtrycket o mördandet av palestinierna? Propagagera för ett nytt världskrig mot iran o flera länder? Tror du det leder till fler eller färre asylsökande?

      • Det skulle naturligtvis bli ett totalt stopp på massinvandringen av välfärdsturister, som Göran Persson (s) mycket riktigt kallade dessa som statsminister. Och alla som tagit sig hela vägen hit, för att kasta sitt pass i närheten av Sverige, skulle nekas inträde i landet, eller tvingas tillbaka och leta upp sitt pass.
        Hjälp skulle sedan ges i närområdet, där det är mycket billigare med det allra mesta. Mycket beroende på att där är
        betydligt varmare än här, och tält och dylikt duger som skydd mot regn och kyla.

        Vi låg mestadels i tält när jag var i Egypten, och utan någon
        uppvärmning, trots att det i Kairo kunde vara någon
        minusgrad på natten.

        Allt går om man är tvungen.

      • Jag propagerar inte för några nya krig, jag har sett dess verkningar och skulle önska att fler länder än vi i Europa och Nordamerika kunde sätta sig ned och räkna till hundra, för att lugna ner sig. Krigets kontinenter just nu är Afrika, men ännu finns glädjande undantag. Även södra och mellersta Asien samt den evigt förbannade Mellanöstern tillhör de länder som fungerar sämst, och som hotar med
        kärnvapenkrig och kemiska och biologiska stridsmedel. Så nej Ali, jag är ingen stridstupp.
        När det gäller palestinska araber, så är det ju konstant tillt i ledningen. Med en bred demokratisk sekulär regering, som kan kompromissa, så skulle ett förtroende kunna byggas upp. Det slutliga beviset på att demokratin fungerar, får man ju tyvärr inte förrän den sittande regeringen förlorar och makten ska lämnas över till den del av folket som har vunnit.
        Det går inte i ett Klansamhälle har den tidigare generalsekreteraren Butrus Butrus Gari från Egypten sagt, men han är 92 år och kan inte tänka om. Där gäller det att få ett demokratiskt tänk rakt över hela befolkningen.

    • Ja när man ser vilka stolpskott som förekommer hos
      MP och VP, så framstår du som överkvalificerad!

  6. Misstänker också att det är egen PR de där linslusarna är ute efter. Humanitär hjälp – blaha. Det är inte pengar som fattas (Gaza har som alla vet ganska många miljardärer) det är fördelningen av pengar som haltar liksom i många av de 57 länderna. Pratade med en palestinier i Sverige och han sa att Estelle skulle användas till att ta med några palestinier ut om hon lyckas nå Gaza. Vet inte om det är sant men kan vara möjligt?
    Till Ali, återvändande palestinier säger du. Var ska de rymmas? I Gaza är det ganska trångt redan. Och varifrån skulle dessa palestinier komma, vilket land?

    • Ja du. Din fråga visar att du nu flrstår hur invecklat det är. Ni som vill få ut oss. Tror du att israel tillåter det? Svaret kan du få = nej. Ska vi hamna i Gaza så är det trångt o nästan en humanitär katastrof. Vi flyttar gärna till våa riktiga hemstäder, men som sagt israel som ni stöttar sätter totalstopp för vårt återvändande. Så skrik inte på mig. Skrik på israel om ni vill flytta hem
      Mig

      • Men du kommer ju inte från palestina så vilken destination ska jag uppge till resebyrån?
        Jag är nämligen beredd att betala ur egen ficka för att få ut dej, eftersom dessa pengar snabbt kommer att vara intjänade.

      • OK. Gärna. GE mig pengarna . Jag önskar åka ner på semester eller ge dem till behövande i mitt hemland Palestina.

      • Nu är inte jag en korkad tjänsteman på migrationsverket eller Sida, så jag vet vilken lögnhals du är och skulle aldrig ge dej några kontanter. Du påminner mej om tiggarna på våra gator och torg som hellre vill ha pengar än en hamburgare.
        De påstår sej vara hungriga men vill inte ha mat-hmm!

      • haha. Om jag nu ljuger vill jag att du ska påvisa en lögn.

        och jag tigger inte. Du sa att du gärna vill ge mig pengar. Visst jag behöver ingen hjälp men om du bjuder reser jag gärna på semester eller ger pengarna till behövande.

      • Ja det kan jag. Du ljög nämligen igen i detta inlägg.
        Jag sa inte att jag gärna vill ge dej pengar.
        Jag sa att jag vill ge dej en flygbiljett hem.
        Sen förtydligade jag en gång till med en liknelse om tiggarna, men du fattade ändå inte och drog till med ännu en lögn.

      • Jasså? Ljög jag? Du sa att du gärna betalar min flygbiljett hem. O jag tackade ja till ditt erbjudande.

      • Nä Ali! Jag skrev inte det!
        Ett av de största problemen med dej är att du saknar läsförståelse. Därför är det omöjligt att debatera med dej. Du förstår helt enkelt inte vad vi skriver.
        Jag frågade vilken destination jag ska uppge för resebyrån eftersom jag vill köpa en enkel biljett hem till dej.
        Men du förstår inte vad jag skriver så det känns rätt meningslöst.att fortsätta.

  7. Ali1948:
    Med ett stort hjärta i mitt bröst,skulle jag gärna se dig återvända hem Ali.Människor som du ”ekonom”,och numera flerspråkig behövs i alla arabiska länder !! Tänk en sådan god tjänst du kunnat uträtta där hemma,för alla dem som inte som du haft ekonomiska möjligheter,att finna ett paradis i Norden ! En sådan insats kan jag tänka mig du hade fått många poäng för vid inträdet i ditt Paradis.

    • Månsson. Mer än gärna för min del. Men helt ärligt så är situationen otroligt ohållbar där nere. Det finns gott om akademiker men relativt få jobb. Allt pga ockupationen som hämmar ekonomin. Men jag har sagt det förr. När ockupationen upphör och israel inte hindrar palestinska flyktingar från att återvända. Då ser du mig i Palestina. O du är välkommen att hälsa på. Lovar att bjuda dig på god mat.

  8. Ali1948:
    Nyfiken som jag är,känner du möjligen ”Lisa” som allt emellanåt dyker upp här på bloggen ??
    Dessutom är jag imponerad av din tyska språkbegåvning,har du möjligen bott i Tyskland..Eller är det enbart citat från ”Mein Kampf”,du använder dig av ??
    Svar på din fråga vad gäller exotiska invandrarär:Om dessa tycker jag inte,och skulle gärna se dem resa hem redan idag !!

    • Månsson: Nej Lisa känner jag inte. Men det är intressant o se hur hennes kommentarer lyckas reta upp er. Ni tål inte att läsa en normal människas åsikter.

    • Månsson: Du vet väl att svenska skolor lär ut tyska och det har jag lärt mig.

      Mäh Månsson. Vill du så gärna se mig resa hem igen? Varför ? Jag trodde inte att du ogillade mig =)

      Nu blir jag ledsen 😛

  9. Ali1948:
    Du har en enorm fantasi Ali,hur kan du överhuvudtaget få en sådan idè i din knopp ?? Kan enbart svara för mig själv eftersom jag inte känner ollie,men tror inte hellre han är aktiv inom SD.En följdfråga på detta..Är du aktiv som ”religionslärare” bland sunniterna ??

    • Månsson. Jag trodde bara det o ställde frågan. Följdfrågan kommer ändå här. Faktiskt inte till dig utan till Orein. Du Månsson håller en mycket mognare o seriösare nivå. Orein visar tydligt på att han vill ha ”muslimen raus” samt ”ausländer raus”. Orein som kör med israelpropaganda rakt av. Tror du att det du propagerar för leder till fler eller färre invandring hit? Palestinier som kommer hit o säger att de kommer från koncentrationslägret gaza får ofta uppehållstillstånd snabbare än de som kommer från krigsdrabbade afganer o irakier.

      Månsson. Svaret till dig är nej. Jag är ingen lärare o föreläser inte om islam. Jag kanske borde göra det eller vad tycker du 😉

      Däremot är jag aktiv lyssnare o gillar o lära mig nytt.gillar även o diskutera med er o andra som tänker i era banor.

  10. Estelle är en liten Brigg byggd i Finland i trä 1922, men med maskinrum för en tändkulemotor, numera utbytt mot modern dieselmotor. Briggen har under vintern och våren byggts om för att passa de två galningarna Mattias Gardell och Dror Feiler (jude från Tel Aviv). Båten har byggts om för nöjeskryssningar och utrustats med flera konferensrum, spa, bastu, matsal och hytter för ca ett 20-tal passagerare. Maskinrum och styrhytt och utrymmen för segel tar hela akterutrymmet i anspråk, och utrymmet för att medföra gods är enligt Mattias Gardell en av initiativtagarna mycket begränsat. Det har bara ett symboliskt värde har han tidigare sagt. Det handlar alltså inte om humanitär hjälp, utan enbart om prestige.
    Gazas humanitära hjälp går via lastbilar, ca 200 per dag och för att det ska fungera, så sköts hela hanteringen av Israelisk personal. Att då ödsla tid på katt och råttalekar, kanske de lata araberna kan ha tid med, men inte israelerna, som står ansvariga för att Gaza får det de behöver.
    Om du inte vore så feg som du är, så skulle du ju kunna åka ned och se detta med egna ögon. Men det är du väl för lat till? Eller kanske för dum?

    • Orein. Vad har du med saken att göra? Vill man skicka mer hjälp o försöka propagera emot isoleringen av Gaza så är det bara helt rätt. Att du kallar sådana människor för galningar visar bara vem du är. Pinsamt Olli.

      • Men Ali varför åker inte du då ner till Gaza och kollar. Israelerna lär inte göra dig något illa, så länge du håller dig i skinnet. Annars så kan du ju åka via Egypten. Då kan du ju samtidigt kolla om det stämmer att egypterna har haft grävmaskiner och schaktat bort Hamas tunnlar. Den uppgiften med foto finns ju på svenskt israelinfo, som du har för dig är israeliskt.

        Israel börjar dessutom att bli ett mottagarland för syriska flyktingar, och från Hizbollah har ju självaste ekonomichefen hoppat av och tagit sig per fot över den israeliska gränsen, med dokumentportföljen full med pengar och hemliga dokument som Nasrallah har utfärdat. Ska bli skojigt att se vad man har kommit över.
        http://petterssonsblogg.se/2012/10/15/hizballahs-ekonomichef-hoppar-av-till-israel/

      • Oren o Månsson. Om jag nu ska ta mig till o bo i Gaza så kommer jag att åka tillbaks till Sverige inom en snar framtid. Har hört att israel förstört så mycket infrastruktur att området kommer att bli en humanitär katastrof om några år om israhells o oreins grymma blockad får fortsätta. Jag kommer inte på något vidrigare än kriget mot Gaza 2008. Inte ens hitler gjorde så.

      • Varför har du inget svarat på mina raka frågor om varför så många numera vill bli israeliska medborgare, eller fly undan krig i just Israel. Du har ingen trovärdighet, när du aldrig varit i området ens på din semester. Du sitter här och klagar och vill införa sånt som finns där nere, i vårt land Ali. Det är därför jag skriver att du bör flytta dit där det som du traktar efter finns där, istället för att tvinga sån skit som era tröttsamma böneutrop fem gånger dagligen på oss som
        avskyr sådana missljud. Det brukar ju dessutom vara minst 10 minuter långt eller närmare en kvart. Tycker du att ni har
        rätt att fodra 50-75 minuters oljud varje dag, för att ni som är
        mindre än 6-7 % av befolkningen, ska få ha denna sanitära
        olägenhet, bara för att visa er makt över sjuklövern.
        Varför svarar du inte på dessa två länkar för? De visar ju att missnöjet med terrororganisationerna Hamas och PLO ökar även bland de araber som kallar sig för palestinier.
        http://petterssonsblogg.se/2012/10/12/the-end-of-the-pa/
        http://petterssonsblogg.se/2012/10/15/hizballahs-
        ekonomichef-hoppar-av-till-israel/

      • Jo orein. Det beror på att israel kör med utpressning som i princip ger palestinier 2 alternativ. Leva i koncentrationsläger o helvete eller leve under israelsk totalkontroll som visst ger bättre levnadsvillkor än helvetet o fängelset i gaza. Vissa palestinier ger upp o väljer att bo under terrorisraels styre.

  11. Orein fortsätter med att reta sig över varje humanitär insats som syftar till att nå civilbefolkningen. Orein som låtsas vara svensk retar sig på att lite hjälp kommer fram medan han håller helt tyst om israels ständiga förtryck på svenska politiker.

    • Ali 1948:
      Men Ali inser du inte att det hela är ett enormt PR-jippo från kommunistisk sida.En manifestation kallar dessa snedvridna sådana vansinnigheter.Inte f-n är det hela tänkt som en hjälp till dinna vänner i Hamas,utan enbart för att få publicitet i STATS-TV o.PK-pressen i Absurdistan.Vid vissa enstaka tillfällen uppfattar jag dig som förnuftig Ali,men så gör du en sådana djupdykningar. Varför ??
      Har det med din ideologie att göra ??

      • Månsson. Klart det är PR syfte i det hela. Ett syfte att päminna världen om att blockaden finns kvar o att den måste upphöra. Ett syfte att även visa världen vad israel o i vårt fall vad Orein går för. Pinsamt.

        Månsson. En fråga till dig o Orein. Är ni aktuva SD-politiker på kommunal eller på riksnivå? Jag har en följdfråga snart

Kommentera