Blivande Sverigedemokrat?

Den moderata politikern Emilie Pilthammar från Sölvesborg avskys av sina politiska motståndare p.g.a. ett antal blogginlägg som inte passar in i det politiskt korrekta Sverige.

Några av hennes blogginlägg handlar om bönetrop i Fittja som inte är något för Sverige, att Martin Schibbye borde älska Etiopien lika mycket som Nordkorea och att hon i vissa avseenden förstår de mackägare som vägrar hyra ut bilar till romer. Ja, ni förstår varför Pilthammar inte ses med blida ögon av det politiskt korrekta Sverige.

Droppen som ändå fick bägaren att rinna över hos främst vänstern och socialistmedia, var när Emilie Pilthammars band Irish Pitch, bjöds in för att spela på en middag i samband med Jimmie Åkessons sommartal i hemstaden Sölvesborg. Att Jimmie Åkesson bjöds upp på scenen för att spela med bandet anses i socialistmedia vara så nära blasfemi man kan komma.

En som kritiserar och tar starkt avstånd från Pilthammars spelning på Sverigedemokraternas middagstillställning är kommunalrådet i Sölvesborg, Heléne Björklund (S). “Jag är inte förvånad, utan detta är något jag sett under en längre tid och det är inget jag förknippar med moderaterna”, säger Björklund till den vänstersocialistiska nyhetssidan Nyheter24. Att Pilthammar och hennes band spelat i samband med sossarnas 1:a maj tåg säger Björklund inget om.

Pilthammars partikamrater i Sölvesborg vill varken ta avstånd från eller försvara hennes blogginlägg och spelning. Innerst inne tror jag merparten av Pilthammars partikamrater delar åsikterna i flertalet av hennes blogginlägg.

Att vänstersocialisterna på Nyheter24 är extra sura på Pilthammar kan också bero på hennes “ursvenska utseende” som skiljer sig från de “hen-varelser” de själva umgås med.

Här skulle jag kunna länka till Nyheter24:s artiklar, men den ynnesten tänker jag inte ge dem. Däremot länkar jag med glädje till Mats Dagerlinds sågning av nämnda nyhetssida. Den är läsvärd, precis som allt Dagerlind skriver. Jag undrar lite försynt om inte Emilie Pilthammar skulle välkomnas av SD med en varm kram. Partiet behöver fler kvinnor med mod i barm och ett vackert yttre kan säkert locka en del väljare.

Besök gärna hennes blogg där man tyvärr inte kan kommentera. Annars vore lite moraliskt stöd säkert välkommet och varför inte en liten vink om att det finns andra partier än herr Reinfeldts.

Jag avslutar bloggartikeln med lite reklam för Emilie Pilthammar och hennes band Irish Pitch.

7 thoughts on “Blivande Sverigedemokrat?

 1. Det var verkligen ett gammalt inlägg du lyckats finna….Undrar hur många från 2012,som ännu idag troget följer Pettersson i vått o. tort ?
  “Argus” tillhör dem som genom alla år,plitat ner intressanta rader !
  Tack Stefan K,för en nostalgisk stund !

 2. Ja:
  Hur känner man sig som moderat,och som helt utlämnad till MP, när det gäller just “invandringspolitiken”??
  Själv skulle jag känna det som ett femte hjul på fordonet,men av stort behov för att bli kvar vid köttgrytan !!

 3. EP får privat stöd från åtminstone några partikamrater i Sölvesborg. Trots all uppmärksamhet har media bara kontaktat vissa toppar, inte fotfolket. Skillnaden mellan sd och många tysta moderater är att sd skyller allt på muslimer medan vi oftast skyller på invandringspolitiken. Jag skulle känna mig främmande i antimuslim kretsar, men har ändå synpunkter på flykting/integrationspolitik. Därför Moderat

  • Lite fel har du nog ja
   SD skyller inte alla brister i invandringspolitiken på muslimer, utan ser Islam som ett hot mot de västerländska värderingar som våra samhällen byggts upp av i många många år.
   SD har däremot som ända parti en kritisk inställning till pågående invandrings- och inte minst flyktingpolitik.
   Att vara moderat och ha synpunkter på den invandringspolitik regeringen driver kan inte vara lätt. Spåren efter den märks allt tydligare och drabbar alt fler, såväl etniska svenskar som invandrade.
   Jag röstade själv på moderaterna i ett antal val, men blev så besviken efter de första åren så jag övergav partiet 2010. Min fru och en nära vän har de senaste veckorna avslöjat att de inte tänker rösta på M i kommande val. Gemensamt för oss alla är moderaterna invandringspolitik som ogillas av långt fler än Sverigedemokrater. Fortsätter detta kan moderaterna tappa långt fler väljare 2014.

Kommentera