Gaza är inte ockuperat enligt Hamasledare

Gaza är inte ockuperat, inte belägrat och har bättre ekonomi än Västbanken, enligt Hamasledare

Mahmoud al-Zahar, en av terrororganisationen Hamas grundare, och del av det nuvarande ledarskapet för Hamas i Gaza  den 18 september 2012:

  1. Gazaremsan är fri från ockupation.
  2. Gazaremsan är inte under belägring.
  3. De ekonomiska förhållandena i Gazaremsan är bättre än på Västbanken – ”människor i Gaza får hela löner, de pengar som Ramallah förfogar över går till Fatah-anhängare bara.”
  4. Om den palestinska myndigheten (PA) kollapsar på Västbanken så kommer ett s.k. ”resistance program” att aktiveras, förmodligen en omskrivning för inbördeskrig mellan Hamas och Fatah – igen.

    Till sist, västvärlden behöver inte vara oroliga över att den ”arabiska våren” ska nå Hamas Gaza, enligt al-Zahar: ”Mot vem skulle vi demonstrera på Gazaremsan?”

Med de visdomsorden från Hamas hoppas Pettersson att araberna i Gaza slutar skjuta raketer och börjar bygga upp det de kallar sitt land i stället och att Ship to Gaza ändrar tar kurs mot Kairo istället…

Källa: al-Zahars uttalanden gjordes den 18/9/2012 via den palestinska nyhetsbyrån Ma’an    

2 thoughts on “Gaza är inte ockuperat enligt Hamasledare

  1. Ja Olli, Alexandria med sitt stora bibliotek vore bättre. Där kunde de gå in och läsa på lite.

  2. Det värsta är väl att Kairo inte är någon stor hamnstad, beläget efter Nilen som det är. Möjligtvis kan briggen Estelle nå Kairo via Nilen. det beror på vattenståndet i Nilen, som i deltaområdet troligen skiftar rätt friskt, och hur pass djupgående Estelle är. Vettigare mål är hamnstaden Alexandria, där man kanske kan lägga till efter cornischen, som kan beskådas enligt den här länken. 80% av all sjötrafik sköts via Alexandria.
    http://sv.wikipedia.org/wiki/Alexandria

Kommentera