14 militanta islamister döms till döden i egyptisk domstol, en får PUT i Sverige.

KAIRO. Under måndagen dömde en egyptisk domstol 14 militanta islamister till döden för flera attacker mot polis och militär, rapporterar Reuters.

Islamisterna är medlemmar i de militanta islamistgrupperna Tawheed och Jihad. De var åtalade för mord på tre poliser, en arméofficer och en civilist efter flera attacker under sommaren 2011. Åtta av de dömda dömdes i sin frånvaro.

Säkerhetsläget i Sinai i nordöstra Egypten har försämrats kraftigt sedan den före detta presidenten Hosni Mubarak störtades i ett uppror i början av 2011. I augusti 2012 dödades 16 egyptiska gränsvakter på gränsen mot Israel.

Än hörs inga svenska protester mot dessa avrättningar. I Karlstad sitter en före detta medlem av den Egyptiska grenen av Al – Qaida, Ahmed Agiza i en lägenhet eller villa, med sin hustru och sex barn. Det efter att världens mest lättlurade och lögnaktiga  press bedrivit ett stort mediadrev för att få hem denna förmodade terrorist, som skattebetalarna redan betalat 3 miljoner i förlikning till, och lika mycket till hans egyptiska terroristkompis Mohammed Alzery.

Dessa hade förts till Kairo i Egypten för förhör i CIA: s flygplan från Bromma flygplats i Stockholm. De ansvariga var Sveriges utrikesminister Anna Lind, Statsminister Göran Persson och justitieminister Thomas Bodström alla från det styrande partiet Socialdemokraterna. De hade fått fullständiga garantier för att ingen tortyr skulle förekomma före, under och efter rättegången, av Egyptiska och Amerikanska regeringsföreträdare.

Eva Franchell skriver i sin bok ”Väninnan – Rapport från Rosenbad” att Anna Lindh orättvist fått bära hela ansvaret trots att både justitieministern Thomas Bodström och statsministern Göran Persson kände till frågan. Agiza dömdes till fängelse i 25 år, som senare lindrades till 15 år, och i samband med revolutionen under våren 2011 frigavs han utan någon motivering efter drygt 9 års fängelse. Agiza hävdade att han hade blivit torterad med elchocker.

Agiza misstänktes ha en ledande ställning i Al-Jihad, som ingår i Al Qaida! Det var därför han fängslades! Har ni läst i svenska tidningar att han misstänktes vara Al Qaida medlem? Nej det var någonting den så kallade svenska pressen inte ville att läsarna skulle få reda på. (Al jihad går även under namnen: Jihad Group, Islamic Jihad, Egyptian Islamic Jihad, New Jihad Group, Vanguards of Conquest, Talaa’ al-Fateh)

Lämnade Egypten för Iran. Ahmed Agiza lämnade sitt hemland Egypten 1991, enligt egen uppgift för att han upprepade gånger trakasserats av den egyptiska säkerhetstjänsten. 1999 bodde han i det islamistisk-fundamentalistiska Iran. Han blev, tillsammans med 106 andra, i sin frånvaro av en egyptisk militärdomstol förklarad skyldig till att vara medlem i en förbjuden islamistisk organisation.

Ett år senare, år 2000, anlände han med sin familj till Sverige på falska pass och sökte politisk asyl. Mohammed Alzery flydde också från Egypten 1991 men uppehöll sig i Saudiarabien och Syrien innan han sökte asyl i Sverige 1999.

Agiza har erkänt att han kände Ayman Al Zawahiri, som var andreman i Al-Qaida. Han var aktiv i Al-Jihad som gjort sig skyldig till terrorhandlingar, men han förnekar att han stödjer dess våldshandlingar. Bara en oerhört naiv person kan tro, att man kan vara medlem i en terrororganisation och känna dess ledning utan att stödja deras mål. Agiza förespråkar militant islam, och vill omvända icke-muslimer med vapenmakt.

Han kom dessutom till Sverige på falskt pass. Hederliga personer åker inte omkring i världen på falska pass, så jag tycker att han kan bosätta sig i Egypten, där han nu fått vård enligt egna ord. Han har dessutom utbildat sig till jurist och säger att han vill arbeta med mänskliga rättigheter i framtiden. Då gör han bättre nytta i Egypten, Iran eller Saudiarabien.

Det är emellertid enklast att anhöriginvandra. Ahmed Agiza har alltså bara bott i Sverige i ett år innan han avvisades till Egypten. Om han vill bo i Sverige igen är det inte aktuellt att söka politisk asyl. Efter den ”arabiska våren” och egyptiska revolutionen råder nya omständigheter. Egyptens president Hosni Mubarak tvingades avgå den 11 februari i år efter att ha suttit vid makten i 30 år. Dessutom kan Säpo vid en ny bedömning fortfarande se Agiza som en säkerhetsrisk.

Minst 1 500 krigsförbrytare finns i Sverige. Omkring 1 500 krigsförbrytare som flytt från väntade straff i sina hemländer uppehåller sig i Sverige. Uppskattningen gjordes 2007 när Migrationsverket, Polisen och Åklagarmyndigheten publicerade rapporten Internationella förbrytare i Sverige. Siffran kan vara betydligt högre. I många, sannolikt flertalet fall försörjs de på livstid med bidrag av svenska skattebetalare. En enda har hittills dömts. Jackie Arklöv dömdes den 18 december 2006 för brott mot folkrätten, som han har gjort sig skyldig till som legosoldat på Balkan.

Vår godtyckliga asylprövning gör det möjligt för i stort sett vem som helst att precis som Ahmed Agiza och hans familj år 2000 ta sig in i landet utan ID-handlingar eller med falska pass. Av dem som söker asyl i Sverige saknar 95 procent ID-handlingar men släpps in ändå.

Svenska myndigheter, och ingen annan heller, har en aning om vilka de är eller vilket land de kommer ifrån. På Migrationsverkets hemsida kan man läsa följande:” Om du har begått något brott kan du ändå bli svensk medborgare, men då måste du vänta en tid. Hur länge du måste vänta beror på vilket straff du fick.

Sverige har lägst krav för medborgarskap”.

 

Ahmed Agiza

På Petterssons tidigare

Agiza får PUT i Sverige

Egypten får sänkt kreditbetyg

Agiza är en misstänkt Al Qaida medlem

Lycklig Agiza får återse familjen

2 thoughts on “14 militanta islamister döms till döden i egyptisk domstol, en får PUT i Sverige.

Kommentera