Aftonbladet döljer att en partikamrat använt Hadille för egna ekonomiska intressen

Aftonbladet gick i bräschen och startade ett mediadrev mot Migrationsverket i ärendet om den 2-åriga flicka som skulle återförenas med sina föräldrar i Frankrike.

Nu visar en granskning att det familjehem där Hadille tvångsplacerat drivs av en socialdemokratisk kommunpolitiker, Miklos Liewehr.

Politikerna i Lund var rörande eniga om att Hadille skulle få stanna och att fosterföräldrarna hade en större rätt till flickan än hennes biologiska föräldrar. Vem kan inte hysa känslor för en liten oskyldig flicka som inte har en aning om vad bråket handlar om, men i bakgrunden av detta fall finns också ekonomiska intressen.

Personen som driver familjehemmet är socialdemokratisk politiker i Östra Göinge. Ingen media har nämnt honom i sina reportage, vilket tyder på att journalisterna har en gemensam agenda i att undanhålla oss även denna sanning. Har de inte undanhållit sanningar och ljugit för sina kunder alltför många gånger de senaste veckorna?

Ersättningen till familjehem har fastslagits av Svenska kommunförbundet och ligger på 7 500 – 14 800 kronor i månaden, men enligt uppgifter kan ersättningen uppgå till hela 30 000 kronor. Hur mycket socialdemokraterna i Lunds kommun betalat till sin partikollega återstår att se och allt som oftast kommer sanningen fram.

Granskningen visar också att socialnämnden i Lund inte sökt efter flickans föräldrar de senaste två åren eller tagit kontakt med franska myndigheter, trots att de varit skyldiga till detta.

Tänk att politiker utnyttjar en liten oskyldig flicka i egna vinstintressen. Är detta privatekonomiska vinstintresse skälet till att Sverige bedriver Europas mest extrema flyktingpolitik och att vi tar emot överlägset flest ensamkommande barn?

Tack till Fria Tider för en granskning som spöar skiten ur gammelmedias numera politiskt tillrättalagda.

PS
Har ni installerat det nya skriptet från Avpixlat kan ni gå in på AB:s artikel och kommentera.

5 thoughts on “Aftonbladet döljer att en partikamrat använt Hadille för egna ekonomiska intressen

  1. Det har nämnts vid flera tillfällen att den biologiska mamman hört av sig per telefon för ca ett år sedan. Varför få vi inte veta mer om detta samtal? Varför får inte Hadille bo kvar hos fostermamman tills de kontaktat den biologiska? Hon är fransk medborgare så det kan inte vara så svårt. Hur socialnämnden tänker begriper jag inte men tokiga socionomer har vi stött på förut.

Kommentera