Efterlyst skapar rasism

TV 3:s Efterlyst piskar upp både hat och främlingsfientlighet.

Detta anser tidningen Folkets politiska redaktör Fredrik Pettersson i en artikel på Aftonbladet.

Pettersson skriver artikeln med hänvisning till det näthat som piskades upp i sociala medier efter att Efterlyst visat filmen där Tunnelbanesvinet rånade den medvetslöse Johnny i Stockholms tunnelbana.

Det lustigaste i Petterssons artikel är när han skriver att många åberopat Efterlyst till stöd för sin rasistiska verklighetsuppfattning. Med dessa ord erkänner Pettersson indirekt att majoriteten av de brott som Efterlyst tar upp, begås av personer med utländsk bakgrund. Är det en rasistisk verklighetsuppfattning eller är det bara en ärlig bild av just verkligheten?

Pettersson kritiserar också Leif GW Persson mellan raderna och detta säkerligen i samband med GW:s öppenhjärtliga analys om invandrares överrepresentation i brottsstatistiken, särskilt överfallsvåldtäkterna.

Källa: Aftonbladet

Fredrik Pettersson nås via mejl fredrik.pettersson@folket.se eller telefon 016-177568 och lite mer om denna filur hittar ni här.

2 thoughts on “Efterlyst skapar rasism

  1. Programmet ”Efterlyst” kallas ju också ”Invandrarnytt”.

    Oförargligt eller elakt…..njaa, jag vet inte.

  2. Om svenska tjejer och deras föräldrar hade vågat stå upp för deras rättigheter att inte bli kallade bl a svennehora, hade vi inte haft det som PK-idioterna kallar för rasism. Hörde häromdagen en förälder till tonåring att de skulle inte anmäla om dottern blev trakasserad, för det skulle innebära att de blev tvungna att flytta för de skulle få hela invandrarklanerna emot sig om de namälde trakasserier. Sverige är på väg att försvinna. Dessa föräldrar som ger vika för den rasism som de ensamkommande står för, borde skämmas..

Kommentera