11-åring rånades vid lekplats

Av Pettersson

En elvaårig flicka rånades på en lekplats vid Videdalsskolan strax efter sju på måndagskvällen. 

Flickans förälder larmade polisen och berättade vad som hänt. Tre gärningsmän på en moped ska ha tagit en mobiltelefon från flickan och sedan kört från platsen. Enligt polisen ska hon inte ha blivit fysiskt skadad.

Så långt lokaltidningen Sydsvenskan, riksmedia har inte skrivit alls om händelsen men vi kan ta den med en liten annan vinkling.

Invandrargäng släpade 11-årig flicka efter moped.

Det var omkring tjugo över sju igår kväll som flickan var på en lekplats i anslutning till Videdalsskolan i Malmö. Då dök det upp tre invandrare på en moped och körde upp vid hennes sida, berättar en talesman på polisens ledningscentral i Malmö för Nationell Idag.

Den av gärningsmännen som satt i mitten på mopeden slet tag i snöret till flickans mobiltelefon, som hängde runt hennes hals, och mopeden satte fart. Flickan släpades efter mopeden och slets omkull innan snöret till mobiltelefonen gick av.

Händelsen gick fort men flickan har beskrivit gärningsmännen som tre pojkar i 14- till 18-årsåldern med kort, svart hår som ”inte såg svenska ut”.

Polisen uppger att flickan efter omständigheterna mår väl och att hon fysiskt sett klarade sig undan med skrapsår på höften och armbågen. Hennes föräldrar ringde till polisen som skickade en patrull, men man har ännu inte gripit någon.

– Pettersson säger samma händelse, den ena från PK, den andra från verkligheten. Vilken är bäst?

Kommentera