Döende måste betala för medicinen

Av Pettersson

På Karolinska universitetssjukhuset måste patienter med prostatacancer själva bekosta ett läkemedel för runt 30 000 kronor i månaden. Annars får de ett alternativ som ger fler biverkningar och måste ges med dropp.

Tobias Svedberg, 38, är på samma mentala nivå som en tvååring, har Downs syndrom, autism och tvångsbeteende. Ändå dras hans personliga assistans in – och Försäkringskassan vägrar ändra sitt beslut.

– Det är förfärligt. Tobias behöver ju hjälp med allt, säger hans gode man, Janet Granhage.

I somras beslutade regeringen med hjälp av miljöpartiet att svenskarnas skattepengar ska bekosta sjukvård, tandvård och skola för illegala människor. De människor som media kallar ”papperslösa” för att vilseleda och försöka dölja att dessa människor befinner sig i Sverige olagligt och är kriminella.

– Rättvis vård är en mänsklig rättighet så därför är det mycket glädjande att vi har kommit överens om en omfattande utökning av rätten till hälso- och sjukvård för papperslösa, sade riksdagsledamot Maria Ferm, migrationspolitiskt ansvarig för Miljöpartiet, på presskonferensen.

– Pettersson säger, rättvis vård var det…men det är skillnad på rättvisa och folk och folk…

12 thoughts on “Döende måste betala för medicinen

  1. Lars;
    I det här fallet är det ganska lätt att veta bäst om du verkligen inbillar dig att det säljs placebopiller på våra apotek.

    Det skulle väl vara den största skandalen inom sjukvården någonsin i så fall.

    Det är ju du som inte tänker självständigt i det här fallet, du tänker inte alls.

  2. Lisa:
    Som vanligt tror du dig veta bäst…
    Denne man hade troligen liksom jag,fått erfara vad som kan ske,när man får ett medel som är PLACEBO..
    Du tillhör möjligen en generation,som från början indoktrinerats,för att inte får tänka självständigt..utan överlåta detta på staten !
    Vi lite äldre har av egen erfarenhet fått lära oss att inte lita till allt dravel,som myndigheter och andra s.k bättre vetande förbreder..
    Med åren lär du också bli visare..

  3. Lars:
    Det räcker inte att stå och lyssna vad som sägs på ett apotek.
    Den äldre mannen hade fått för sig att hans blodtrycksmedicin måste vara av ett speciellt märke för att fungera.

    De gånger man byter ut mediciner har de naturligtvis samma innehåll, annars vore det ju livsfarligt, det är bara namnet som skiljer.

    Därför förstår jag inte varför läkarna inte redan från början håller sig till de billigare medicinerna, så slipper de bli diskussioner på apoteket.

    Några overksamma mediciner som du kallade dem säljs inte på våra apotek.

  4. Lars:
    Det räcker inte att stå och lyssna vad som sägs på ett apotek.
    Den äldre mannen hade fått för sig att hans blodtrycksmedicin måste vara av ett speciellt märke för att fungera.

    De gånger man byter ut mediciner har de naturligtvis samma innehåll, annars vore det ju farligt, det är bara namnet som skiljer.

    Därför förstår jag inte varför läkarna inte redan från början håller sig till de billigare medicinerna, så slipper de bli diskussioner på apoteket.

    Några overksamma mediciner som du kallade dem säljs inte på våra apotek.

  5. Lars Å Månsson
    När jag jobbade i Tyskland var jag och besökte en bekant på sjukhus. När jag såg hur den personen fick eget rum, TV och meny att välja från blev jag förvånad. Trodde att vi var världsbäst med våra skatter. Han hade en privat sjukförsäkring som även inkluderade tandvård. Jag frågade då vad den kostade. Sen tog jag reda på hur stor % vi betalar via skatten och fann att det var dyrare!
    Och ja har också råkat ut för problemet med medicinerna. Förut fick man betala mellanskillnaden mellan det förskrivna preparatet och ersättningen men nu måste man kolla att doktorn har kryssat i rutan på receptet.
    Ställ detta mot de illegala invandrarna som får allt gratis!!! Ja, då blir man riktigt sjuk.

  6. Pica pica:
    Utan att känna till ditt hälsotillstånd,kan jag upplysa dig om följande:
    Inte enbart döende får själv betala sin medicin.
    Jag var idag åter på ett apotek,för att hämta ut min medicin,en annan äldre man var före mig och följande samtal utspelade sig.”Kan du ta XXX istället för din Atacand?
    Svaret blev ett nej..”är van vid min atacand”
    Snabbt kom från biträdet,då får du själv betala den,för den ingår inte i kostnadsskydder,det blir 700:-..Sammanlagt fick denna man nu punga upp med drygt 1000:- ur egen ficka…för sina behövliga mediciner !!
    Själv mötes jag alltid av samma frågor,de mediciner som har verklig verkan,får man själv betala för.De overksamma piratsorterna ingår i högkostnadsskyddet,men vad hjälper de..
    Nu var han förstås en vanlig Svensson,som troligen slitit och knogat hela sitt liv,och ingen lyckosökare från MENA-länderna !!
    Svensk omsorg 2012..

  7. Jag tycker vi ska skaffa privat tand- och sjukvårdsförsäkring och begära tillbaka den delen som ligger i skatten. Vi kommer att få pengar över.

  8. Man glömde väl att säga att detta inte gäller illegala invandrare dom ska väl som vanligt ha allting gratis.

  9. Detta är helt för dj..vligt.
    Jag har inte längre ord för hur psykopaterna till politiker förvaltar våra skattepengar och vårt grundskydd (som fanns förr.)

Kommentera