Ullenhag garanterar livstidsförsörjning till flyktingar

Av Stefan K

Idag blev det officiellt. Erik Ullenhag garanterar att flyktingar i Sverige ska garanteras en livstidsförsörjning.

Naturligtvis är det kommunernas rop på hjälp över de ekonomiska bekymmer man står inför, när 27 000 somaliska anhöriga anländer till Sverige inom kort, som ligger till grund för regeringens löfte. Dock gäller inte detta löfte bara somalierna, utan alla flyktingar som kommer och de lär bli över 30 000 i år och 40 000 nästa år. Innan december ska reglerna ändras för att de första flyktingarna som ingår i det nya etableringsstödet ska kunna fortsätta att göra det. Om det finns några krav på flyktingarna med i bilden framgår inte.

Beslutet innebär att de flyktingar som inte försörjer sig själva efter de två år som etableringsstödet gäller, kommer att garanteras ett fortsatt stöd även efter dessa år. Eftersom knappt inga jobb finns i Sverige lär majoriteten av flyktingarna vara arbetslösa i många år och under tiden fortsätter vi skattebetalare att finansiera deras vardag. Är det verkligen någon som tror att dessa flyktingar är intresserade av att hitta en egen försörjning när vi skattebetalare är så givmilda?

Nästa gång ni läser om besparingar inom vård, skola och omsorg i er kommun, ska ni skicka en tacksamhetens tanke till Erik Ullenhag som hellre värnar om somalier än om dig och din familj.

Sug på dessa ord en gång till:

”Staten lovar därför att garantera flyktingarnas försörjning även efter de två första åren i landet.”

Källa: SvT

3 thoughts on “Ullenhag garanterar livstidsförsörjning till flyktingar

  1. Det känns om ännu mer Vi och Dem splittring som bara kommer att öka hatet till invandrare. Det är nästan som att de styrande verkligen vill ha SD till makten i nästa val.

  2. När allt fler kommuner började få upp ögonen för kostnaderna och sa nej tack till flera ensamkommande och flyktingar trodde jag att politikerna skulle få upp ögonen. Men de fann på en utväg för att kunna fortsätta massinvandringen. Några måste tjäna väldigt mycket pengar – på bekostnad av skattebetalarna. Är det ingen som tänker på att integrera de som redan kommit, så att de lär sig svenska och kommer i jobb? Alla erkänner att de misslyckats hittills. Blir det bättre om de tar in ännu fler?

  3. rubriken borde faktiskt ändras till ”Bidragsturister” 95% av de s k ”flyktingarna” är av den sorten.

Kommentera