Stäng

Rekordstor arbetslöshet

Av Stefan K

Arbetslösheten i Europa biter sig kvar på en hög nivå och i Eurozonen är den rekordstor.

Bland Euroländerna ligger den genomsnittliga arbetslösheten på 11,3% vilket är rekord och en ökning med 2 miljoner jämfört med förra året. Bäst går det i Österrike och Holland, där arbetslösheten ligger på 4,5 respektive 5,3%. Vilka det går sämst för har ni säkert redan förstått? Spanien och Grekland ståtar i topp med 25 respektive 23%. Bara under juli månad förlorade 18 miljoner människor sina jobb, bara i Eurozonen.

Det går inte mycket bättre för länderna utan för Eurozonen. Sverige har en arbetslöshet på 7,5%, en siffra som varit bestående i flera år. Rapporterna säger också att Europa under de närmaste åren kommer att drabbas av stigande inflation, lägre tillväxt, ännu högre arbetslöshet och i Sverige är KI mer pessimistisk om Sveriges framtid än vår moderater finansminister.

Samtidigt står ledande politiker i Sverige och hävdar att en rekordstor utomeuropeisk invandring är nödvändig för att säkra vår framtid. Känns inte detta som ett svepskäl och en bortförklaring över den extrema, minst sagt extrema, flyktingpolitik Sveriges regering driver?

Eurostats rapport finns att beskåda här.

PS
Måste tilläggas i sammanhanget att Sverige hade en arbetslöshet på 1,5% när Socialdemokraterna införde Luciabeslutet 1989. Ni vet den politik, som samma parti idag kallar för främlingsfientligt.

1 reaktion på “Rekordstor arbetslöshet

  1. Ett bevis på det förfall som sker dagligen i hela Europa…1 % i ökade arbetslöshetstal per år,är enorma mängder som tvingas ut i fattigdom..Dessutom finns inte längre på långt när arbetsplatser för yngre generationer. I Spanien t.ex är 50 % av ungdomen arbetslös !!
    Samtidigt importerar Absurdistan 30.000 beduiner från somalien,under några månader !!”Syriska flyktingar” flygs in etc.etc..

Kommentera

%d bloggare gillar detta: