200 franska romer vräkta av socialister

Av Pettersson

Fransk polis gjorde på torsdagen en razzia mot ett läger där en grupp romer slagit sig ner. 200 personer som bodde i husvagnar vid en motorväg nära staden Lille vräktes.

Razzian följer på en rad tillslag i Paris och Lyon i veckan, då hundratals romer tvingades lämna sina hem. Inrikesminister Manuel Valls anser att razziorna är nödvändiga på grund av hälsoriskerna med hundratals människor i provisoriska boenden.

Frankrikes massvräkningar och utvisningar av romer ska granskas noga av EU för att kontrollera att landet följer regler om fri rörlighet inom medlemsstaterna.

-Pettersson har inget i sak att säga om detta men tycker det är lite småroligt att Frankrike nyligen fick en socialistregering med president Francois Hollande i spetsen som under valrörelsen lovade att ta hand om dem som hade det svårt.

Zigenarna som återvänder hem frivilligt får 2500 kr och flygbiljetten betald.

Att zigenarlägren kopplas ihop med tjuvar och rånare och att lägrens grannar klagar på på oljud, asocialt beteende och grov brottslighet är nog mest en myt eller hur Ullenhag?

New York Times      Daily Mail 

2 thoughts on “200 franska romer vräkta av socialister

  1. Men dom där man bygger Moskéer åt, dom är ju på socialisternas sida, så dom måste man ju hjälpa. Socialismen och islamismen är grenar från samma träd, eller?

  2. Att vara hjälpsam och snäll är en sak, men att vara dum i hela huvet och låta sig utnyttjas är nåt annat. Den tiden verkar vara förbi(Hoppas jag)
    Europa vaknar, kan man hoppas på det? Parasiter ÄR ohyra, vad dom än kallas….

Kommentera