Pride hotas från vänster och inte höger

Av Stefan K

Förr stod det stora hotet mot HBT-rörelsen från högerextrema grupper. Idag kommer hotet från de vänsterextrema.

Läs gärna min artikel från i måndags så att ni förstår i vilka kretsar queer-rörelsen rör sig i.

En av de som inte vågar komma till årets Stockholm Pride är den israeliske dokumentärfilmaren Assi Azar. Hans dokumentär ”Mom and Dad, I have something to tell you” skulle ha visats under festivalen, men arrangörerna har valt att plocka bort den från programmet av säkerhetsskäl. Rädslan för motdemonstrationer anses vara för stor och autonoma vänstergrupper som Ofog och AFA pekas särskilt ut.

Även inom de egna leden sägs hoten komma från vänster och den s.k. ”queer-rörelsen” där aktivister i år saboterat flera HBT-seminarier och hotat borgerliga företrädare. Även poliser och militärer som öppet gått ut med sin sexuella läggning har varit föremål för vänsterns hat.

Vi minns också hur vänsteraktivister förstörde ett seminarium tidigare i år, när polisen var inbjuden för att läsa om hatbrott, länk.

Alexander Bard som inte drar sig för att säga sanningens ord har förut uttalat sin avsky för Kristendomen, Islam och deras syn på homosexuella. Nu vänder han också sin avsky mot de politiska element som går under bokstaven q (queer) med orden: ””Det verkar i dag vara öppet att driva vilken extrem åsikt som helst utan koppling till hbt-kampen under vår flagga bara för att man klistrar på sig q-titeln.”

Hotet kommer alltså från vänster. Även HBT-rörelsen förstår det nu.

Källa: SvD

2 thoughts on “Pride hotas från vänster och inte höger

  1. Hej!

    ”En av de som inte vågar komma till årets Stockholm Pride är den israeliske dokumentärfilmaren Assi Azar.”

    Vill bara förtydliga att Assi Azar vågar visst då komma till Stockholm trots eventuellt hot. Däremot blev han stoppad men även i den situationen ville han komma ditt Stockholm och arrangera sitt seminarium utanför Stockholm Prides program.

Kommentera