Pride, en måltavla för rasister?

Av Stefan K

Fria Tidningen hävdar att pride-festivalerna är rasisternas och extremhögerns nya arena.

Sin sammanfattning bygger man på att English Defence League höll en demonstration i samband med en gay parad i Bristol förra helgen. Idag kommer dessutom Finnish Defence League att delta under Tammerfors Pride och som ni säkert vet tänker EDL ordna en manifestation på Karlaplan i Stockholm den 4:e augusti, samma dag som Stockholm Pride går av stapeln.

Inom HBT-rörelsen hävdas att högerextrema grupper försöker bygga upp ett muslimhat genom att använda en retorik där man varnar för Islams och Koranens syn på homosexualitet. HBT-rörelsen vägrar ta till sig varningssignalerna och tänker ställa upp i samma demonstration som extremvänstern när de ämnar störa EDL:s manifestation i Stockholm.

Hur väl informerade är då HBT-rörelsen om Islams syn på homosexuella? Vänder de inte sin rädsla mot fel grupp? På bögarnas egen webbsida QX skriver en f.d. iranier, Ardeshir Bibakabadi (numera ordförande för en HBT-organisation i Göteborg) följande: ”Synen på homosexuella är inte positiv, islam fördömer homosexualitet. Det är man och kvinna som är det rätta sättet att leva, allt annat är förkastat.”

På sidan islamiskt forum finns bl.a. följande att läsa om Islams syn på homosexualitet: ”Det finns ingen vers i Koranen eller ingen autentisk tradition av profeten Muhammed (Sunna) som anger några straffrättsliga påföljder för denna praxis. Även om homosexualitet klart fördöms utifrån moraliska aspekter i Koranen och Sunna.”

Artikeln i Fria Tidningen kan kommenteras, men jag försäkrar att det censureras och raderas för fulla muggar. En kommentar som han kopieras innan den försvann var från en Erik Bengtsson och den var så bra att jag återger den här:

”Om man är någorlunda påläst inom ämnet så är man fullt medveten om att muslimer kommer vara i majoritet i många EU-länder (Inklusive Sverige) inom 40-50 år.

Det är redan försent, spelar ingen roll om vi stänger gränserna imorgon. Deras avsevärt högre födelsetal borgar för detta. Många kommer alltså få uppleva detta inom vår livstid.

Jag råder alla att blicka bak i historien för vad som har skett i 100% av fallen där en muslimsk minoritet vuxit sig tillräckligt talrik i ett land.

Närmaste exemplet tidsmässigt är Libanon som då var ett land som hade en stor majoritet kristna och ansågs vara extremt öppet och tolerant för att vara ett land i mellanöstern. Man hade de bästa universiteten och var fredliga och civiliserade.

Libanon bestämde sig för att ta emot väldigt stora mängder flyktingar från sina muslimska grannar som flydde från diverse oroligheter och krig. Det gick inte riktigt som man tänkt sig och muslimerna drog igång ett blodigt utrotningskrig mot sina kristna värdar som tog emot dem med öppna armar. Idag är Libanon ett muslimskt land svårt härjat av krig och konflikter.

Historien upprepar sig mitt framför våra ögon men ingen vågar säga att kejsaren är naken för rädsla av att bli kallade både det ena och det andra. Ivrigt påhejade av diverse blödiga toleransromantiker och en mediekår där 70% har sympatier långt ute på vänsterkanten.

Att som gay i Sverige 2012 ta Islam i försvar när ens homosexuella bröder och systrar dödas på de mest brutala och fasansfulla sätt i hela den muslimska världen är för mig ett mysterium,

Ett sorts stockholmssyndrom på steroider där man försvarar människor som föraktar allt man står för och inget hellre vill än att ge dig en plågsam död.”

Jag tänker avsluta denna artikel med en filmsnutt och en uppmaning till HBT-rörelsen: Tänk till, sök fakta, lyssna på varningarna och vänd er rädsla åt andra håll!

9 thoughts on “Pride, en måltavla för rasister?

 1. Stefan, att herr Ali skulle se det märkliga i att HBT-personer tänker manifestera till stöd för Islam är att begära för mycket då han är troende.
  Att vara troende innebär att allt är märkligt och dom tror på det som om det är på riktigt. De har ju någon annan över sig som i allah lägen är bäst.Dom är förvirrade hela tiden , ett ”naturligt” tillstånd så att säga.

  Han förstår inte att Pastor Gren med vänner anses som stollar och är mycket passé och dom har aldrig varit stora i Sverige. Inte lätt för en nysvensk att förstå.

  Men som jag ser det är det mycket konstigt att vänstern och hbt-folk inte räds islam och muslimer då det kan kosta dom huvudet en dag.
  Eva-Marie

 2. Jag anser att både ni och gammelmedia ska vara tydliga med att alla stora religioner är emot homosexualitet om ni ska ta upp sådana ämnen. Annars är ni lögnare.

  OlliR: Ortodoxa kristnas och judars syn skiljer sig inte från islams i denna fråga. Att vissa präster och biskopar går emot sin egen religion säger bara att de inte följer den helt. I Sverige tar man lätt på religion. Utifrån det kvarstår faktum att alla 3 religioner delar denna syn. Jag säger inte att ni inte ska kritisera religionen, det jag säger är att ni ska ta detta faktum.

  Det där med dödsstraff hittar jag ingen styrkan i koranen eller islam. Och min personliga syn är att hbt är en privat angelägenhet. VArje människa väljer själv om han/hon vill tro eller följa någon av religionerna.

 3. Ali
  Jag trodde jag förklarat detta? Alla stora religioner är emot homosexualitet, men gammelmedia belyser aldrig Islam i detta fall. Det bevisas av att HBT-personer gärna går i demonstrationer, sida vid sida med personer som egentligen avskyr dom. Låt gammelmedia belysa Kristendom och Judendomen, så belyser vi Islam för balansens skull.

 4. Så Sverige har dödsstraff på homosexuella precis som islam har. Ge dig nu Ali, din och dina förbannade muslimers syn på människor är den värsta som skapats, och skyll inte detta på några av människor påhittade gudar, det är i ditt felprogrammerade huvud detta uppstår, inte någon annanstans.

 5. Jag trodde jag hade förklarat orsaken Ali?
  Vi vet att de stora religionerna tar avstånd från homosexualitet. Anledningen till att vi enögt rapporterar som vi gör i denna fråga är att media gärna tar upp kristendomens avståndstagande, men utelämnar islams dito. Det tydliga beviset blir när HBT-personer står i samma manifestation som personer som egentligen avskyr allt de står för. Bögarna och flatorna vet inte. Alexander Bard vet, vilket vi kunde höra i Almedalen. Han sa tydligt att både Kristendomen och Islam skrämmer honom och att de är avskyvärda religioner och ett stort hot mot HBT-världen. Om du såg debatten märkte du säkert att reportern snabbt försökte avbryta honom när han kom in på islam.
  Därför Ali, skriver vi om det som gammelmedia inte gör.

 6. Stefan: Du skriver att jag erkänner. Jag tycker att det viktigaste är att vi håller oss till sanningen. O sanningen som jag känner till är att islam OCH judendomen OCH kristendomen tar avstånd från HBT-personer. Det är en lögn att inte erkänna detta.

  Du säger att ni inte missar detta. Men ärligt talat så tar ni inte upp detta, vilket bevisar er avsiktliga blindhet.

  OlliR: Faktum kvarstår att alla tre syskonrelioner tar avstånd från hbt. Det är inte vi som människor som hittat på detta utan vår gud, enligt vår tro. Om du sedan pekar på några pastorer eller präster som avviker från originaltextena och som går emot Guds vilja är det faktiskt som att säga att det är en ”light-version” av religionen. Den ortodoxa kyrkan och ortodoxa judarna tar fortfarande avstånd från hbt. Men denna blogg låtsas vara okunnig om detta. Tyder återigen på att ni precis som EDL , SD mfl är styrda av sionister / israeler.

 7. Ali
  Vi missar inte detta, men rapporterar om det p.g.a. att gammelmedia inte vill belysa att Islam förbjuder homosexualitet.
  I din kommentar erkänner du att Islam tar avstånd från HBT-personer.
  Ser du då inte själv det märkliga i att HBT-personer tänker manifestera till stöd för Islam?
  Denna ”fördumningsblogg” röner ändå ett visst intresse från din sida. Nyfiken eller vill du läsa nyheter du inte finner i Aftonbladet och Expressen?

 8. Därför Ali att svenska kyrkan har fått krypa till korset för att hur ska de annars kunna påstå att alla människor är lika mycket värda. Det finns ett flertal präster som är bögar eller flator i Sverige och andra jämställda nationer. Men den sneda syn katolicismen ser på sex och samlevnad, så har de ju skapat både homosexuella, och pedofiler bland sina präster, på grund av sitt celibat.
  Men i Sverige fick ju Broderskapsrörelsen bland kristna socialdemokrater stryka skrivningen om de homosexuellas lika värde, för att inte röka ut muslimerna inom den religiösa grupp de nu bildat med mussarna. Orden är Peter Weideruds om att röka ut muslimerna, resten är mina, men det hade jag väl inte behövt skriva. Har du ätit nu och är glad och kåt! Som det står i svenska dikter från medeltiden. Kåt kan nämligen betyda viril på annat än sex med. Du som ligger nära medeltiden kan nog förstå vad jag vill säga. Välkommen hem!

 9. Intressant att höra att denna fördumningsblogg missar eller avsiktligen missar att lägga till att även kristendomen och judendomen är emot hbt-personer. Det är ju religioner som har levt mycket längre än islam. Varför missar pettersson denna rapportering?

Kommentera