25-åringar är barn – officiellt

Pettersson tackar för tipset

Ensamma flyktingbarn får bo i paviljonger i Laholm. Kommunens jakt på lokaler för ensamkommande flyktingbarn har varit resultatlös. Nu vill teknik- och servicekontoret istället sätta upp provisoriska paviljonger vid Glänningeleden.

 – Vi har lagt ner jättemycket tid på att hitta lämpliga lokaler men dessvärre inte hittat några, säger verksamhetschef, Erland Björkman.

Sökandet har komplicerats av att läget ska vara någorlunda centralt med hänsyn till kommunikationer och service och för att underlätta barnens integration i samhället.

Avtalet med Migrationsverket innebär att kommunen förbinder sig att ta emot åtta flyktingbarn i åldern 16 till 25 år med början den 1 oktober i år.

 – Den första tiden kommer de att vistas i ett mottagningsboende. Hur länge vet vi inte. Det är unikt för varje barn. Sedan ska de slussas vidare till enskilda boenden i mindre lägenheter, berättar Erland Björkman.

En majoritet av barnen som placerats i andra kommuner har anlänt till Sverige från Somalia och Afghanistan. Beroende på utvecklingen kan Syrien bli nästa stora flyktingland.

Teknik- och servicekontoret har för avsikt att hyra bostadspaviljonger med en sammanlagd yta på cirka 350 kvadratmeter och ställa upp dem på östra sidan av Glänningeleden i närheten av vårdcentralen. Kommunen har gått ut med en anbudsförfrågan till ett antal tänkbara leverantörer. Kostnaden är ännu så länge oklar.

– Förutom barnen kommer där också att finnas personal dygnet runt, säger Erland Björkman.

-Pettersson undrar vad fan som händer i vårt land. 25-åringar kallas barn och ska passas upp av morsor dygnet runt…

Artikeln går att kommentera med förhandsmoderering  Hallandsposten

4 thoughts on “25-åringar är barn – officiellt

  1. @hane
    För att underlätta för dem, och för att inte utsätta dem för det skadliga arbetslivet, så blir det nog snart lag på att de är barn ända fram till det är pensionsdax.

  2. Att den är förhandsmoddad har jag märkt. Eller är dom sena. Tyckte det var fantastiskt att begreppet barn används ända upp i 25-års åldern då många redan har egna barn. Kom den med? Näe.

Kommentera