Palestinier och apartheid

Av Olli Rein i samarbete med Every Kinda People

En av de största politiska lögnerna är att Israel driver en apartheid-politik gentemot de araber som kallar sig palestinier. Stand With Us visar vad som verkligen pågår och att det inte är Israel som utesluter de palestinska araberna. De araber som har levt i läger i Libanon, Egypten och Syrien i mer än 60 år tillåts inte bli medborgare i de länder de lever i.

Den arabiska världen vill att de ska leva i läger, som en symbol för motståndet mot staten Israel. Man håller dem i flyktingläger och kräver att de (plus deras ättlingar) måste få återvända, vilket skulle sätta stopp för Israel som en judisk stat.

Varför protesterar inte hela världen mot länder som Libanon, Egypten och Syrien för deras behandling och segregering av de araber som klassificeras som palestinierna?
Är det inte hyckleri och oärlighet att peka ut Israel och kallar det en apartheidstat?

I kriget som följde 1948, när Israel förklarats som självständig stat, åtföljdes det av strider mellan araber och judar som bodde i den nya staten. Det är sant att många araber lämnade sina hem och flydde undan striderna. Många hade uppmanats av arabiska arméerna att lämna området och blivit lovande att de skulle kunna återvända när judarna drivis ut. (vilket aldrig skedde)

Vi hör aldrig talas om att nästan en miljon judar fördrivits från sina fädernesländer i de omgivande arabländerna efter 1948 och de flesta fann sin tillflykt i Israel och smälte in i det nya landet. Det pratas aldrig om att de borde få återvända till de arabiska länderna, som de kom ifrån och återfå sina hem och ägodelar.

Det tråkiga faktum är att under krig drabbas civila – flyktingar blir ett resultat och gränser förändras. (Fråga de tyskar som tvingats fly från sina föräldrahem i länder som nu är delar av Polen, Ryssland eller Tjeckien.)
Visst, det var många araber som led under striderna 1948 och det var utan deras förskyllan. Men det hela kunde ha lösts på ett fredligt sätt då, när Israel accepterade FN-planen.

I stället förkastade Arabvärlden den och gick till krig. Och så har det hållit på.

Every Kinda People

Stand with us

Shatila.mov

I flyktinglägret Shatila är husväggarna fulla av kulhål och affischer på Yassir Arafat och Saddam Hussein.
Här lever 15 000 palestinier i det förgångna.
Få accepterar att PLO-ledarna på Västbanken för länge sen förhandlat bort deras rätt att ”återvända” till landet förfäderna fördrevs från.


11 thoughts on “Palestinier och apartheid

  1. En ren kopiering av ett anslag på flughafen RIEM,Munchen i skiftet 60-70 talet..Då kastades en handgranat in i en buss full av Israelis,men en av passagerarna observerade vad som skedde,och kastade sig över handgranaten på golvet..De övriga i bussen överlevde,om än några med svåra skador…Ännu ett av terrordåden som den s.k ”fredliga religionen” utövar,och som funnit så många förspråkare i Sverige.. Fy f-n..

  2. Den israeliska tidningen Haaretz skriver i sin nätupplaga att det är 7 döda konstaterade, varav en är en lokal turistguide, och 30 är skadade av de 40 israeliska turisterna och busschauffören, varav 4 allvarligt.
    Israels premiärminister Benjamin Netanyahu säger att han håller Iran ansvarigt för terrordådet på flygplatsen i staden Burgas i Bulgarien, och att Israel kommer att besvara Irans terrorangrepp med kraftfulla motåtgärder.

  3. Hane:
    Undrar om araberna inte satte på båda djuren ??
    Du som jag,minns säkert när Olof P och hans gode vän,Arafat (med sjalen om huvudet) kramades i all vänskap och samhörighet…
    Tittade på en dokumentär från 70-talet,när denna terrorhövdig(med sitt vackra leende)spred död o. elände jorden över..Dåd som senare skulle visa sig,bli ett”Nobelpris för fred” till honom !!!
    Munchen drabbades svårt såväl vid en massaker på Oktoberfesten,som två år senare mot OS o.Israel..Därtill otaliga flygplankapningar och sprängnigar i luften..Tusentals oskyldiga dödades,och RAF(kommunist-organistaion i Tyskland för er yngre)jobbade tillsammans,med PLO,vid sina sprängdåd och mord över västvärlden..
    Flygbolagen betalade ”skyddspengar” för att skonas från denna hord,vilket senare visade sig inte avskräcka dessa araber från nya dåd..
    Detta om något visar på,att försiktighet är en dygd..

  4. Man får nästan hoppas att de sänker Estelle!
    Muslimer tror att de är så smarta, men det är ju bevisat i flera undersökningar att dras hjärnor inte fungerar fullt ut. Hade de gjort det hade de ju intagit Israel redan 1948!
    Men de klarar bara av att driva kameler och sätta på åsnor.

  5. @Johanna

    Hur menar du att vi ska utforma något sådant. 17-19 där är vi ju redan. Har vi inget gjort så känns det nu inte riktigt rätt att dra igång något.
    Estrella är ju ombyggd till en flytande konferenslokal, och dessutom ett antal hytter för besättningen och ett stort antal till deras många Bachisresenärer. Självaste amiralspersonen Mattias Gardell,har ju erkänt att den last de kan ta är försumbar. Det är själva avsikten med resan som är viktig, säger den store islamistmannen. Ibland är det själva resan som är målet, säger han med ett mångtydigt leende. Kanske borde broder Jonas också varit inbjuden. Då hade han ju kunnat uppträda för Hamas dignitärer, med sina vanliga skämt på engelska, den goda Jonas. Det hade nog varit mycket uppskattat.

    Bacchis arabiska för gratis eller dricks. Bacchis for me är en vanlig fras i dessa länder, särskilt om man är utlänning. OBS variationer mellan länderna kan finnas. Inshallah betyder om Allah vill. Inkjollah betyder om Jonas Gardell vill. Slut på första lektionen i arabiska. Ska försöka lära er lite mer, så ni kan tala med dem på deras eget stolta språk.

  6. Månsson: haha du försöker dra till med nåot roligt där. Jag förstår att du hatar att en muslim får argumentera här o visa hur fel ni på Pettersson har det. Är det någon som är hatiskt så är det majoriteten av bloggarna här inne.

    Är det någon som är terrorist så är det just israehell. Och många av er stöder denna terrororganisation. Både ni och israehell hatar några saker: 1. humanitära sändningar till Palestinier 2. Sanningens ögonblick. Därför äger sionisterna massmedia o sprider lögnpropaganda. Kan du förneka det?

  7. Pettersson:
    Har inte Ali`s hat mot Israel ytterligare tilltagit senaste tiden ??
    I Tyskland genomförde hans trosbröder Salafiasterna,en stor kompanj mot dessa..fick dock ett drastiskt slut.Man arresterade deras ledande Immamer,och rensade upp i högen.Förbud infördes mot bl.a organistaionen ”In al”,m.fl som rekryterade yngre europeer till deras
    ”heliga krig”
    Detta i sin tur innebar också att många av de ”troende” islamisterna/terroristerna,fort som en blixt försvann ur landet.Men något säger mig att deras kampanj fortgår i Absurdistan,Här har man ju har sina bröder inne i Riksdagen, Försvarsutskottet, o.andra positioner bland 32:ans färgrika förrädarskara!!
    En form av ”ARABISK VÅR”,här uppe i Norden..

  8. http://shiptogazamalmo.wordpress.com/

    Estelle väntas komma till klaffbron runt 17 till 19 ikväll.
    Det vore bra om ni skrev det på bloggen så att vi som stödjer Mellanösterns enda demokrati kan visa vår sympati för Israel vid klaffbron även om det är lite sent ute. Ha gärna med svenska och israeliska flaggor.

    Jag vill påminna om att Israels sjöblockad är fullt lagligt och att FN är emot Ship to Gaza-jippot och har anmodat STG att samarbeta med Israel så att gazaborna kan få förnödenheterna på lagligt vis.

    Läs även detta:
    http://ilyameyer.com/svenska/2012/07/18/semesterkryssning-till-lyxdestination/

  9. OlliR: som jag sagt innan så älskar du ju apartheid o terrororganisationen israel. Vad kan man förvänta sig av dig? Israel kommer alltid att vara en maffiaorganisation i mina ögon. Har inte du sett andra klipp på youtube? Klipp som visar israels brutalitet. Är du helt blind? Shatila finansieras inte av Libanesiska staten utan får hjälp av FN via finansierär från vissa arab och europeiska länder. Att du missar att ta upp massekern i Shatila är märkligt. Men det bevisar bara din lojalitet till israel.

  10. En annan lögn är att det är israeler och amerikaner som dödar muslimer. Det händer säkert också men ingen dödar så många muslimer som andra muslimer.

Kommentera