Ship To Hamas?

Av Stefan K

Vänsterjippot Ship To Gaza seglar envetet på sin årliga tripp till Gaza, men vad är det egentliga syftet.

Ja, syftet kanske är lovvärt, men är det människorna i området eller de styrande i Hamas som tjänar mest?

Migrationsverket hävdar att det i första hand är Hamas och inte den israeliska blockaden som utgör den viktigaste faktorn för tillståndet i landet. Merparten av de palestinier som fått uppehållstillstånd i Sverige vittnar om en förlorad rättssäkerhet under Hamas styre. Detta skriver Eli Göndör (Mellanösternvetare och doktor i islamologi) i en artikel på SvD, där han också lyfter fram det partiprogram som Hamas fullbordade redan 1988. Några exempel:

  • I artikel 7 citeras Profeten Muhammed: ”Den dagen kommer då muslimer kommer döda judar tills de gömmer sig bakom ett träd och eller en sten som kommer att kalla på muslimer och Guds tjänare och säga ’det gömmer sig en jude bakom mig kom och döda honom’.”
  • I artikel 13 förkastas alla förslag till fred och internationella konferenser.
  • I artikel 17 påpekas orsaken till att kvinnorna ska förpassas till hemmet. De ska skyddas mot israelernas ekonomiska krafter.
  • I artikel 22 anklagas israelerna för att medvetet starta krig och sedan profitera på ländernas tillgångar. Man anklagar också israelerna för att ha grundat FN och dess säkerhetsråd för att kunna styra världen.

Källa: SvD

Fakta om Hamas

Hamas stadga från 1988

11 thoughts on “Ship To Hamas?

  1. Hane:
    Undrar hur mycket från dessa årliga 400 miljoner,som användes för att tillverka hemmabyggda raketer ?
    Hur som haver har dessa miljarder,från vänliga stater sen mer än 60 år tillbaka..säkert medverkat till att Hamas skapart egna lagar,och en enorm korruption !!

  2. OlliR: Ja du har rätt där, det gäller att alltid vara källkritisk o lyssna till sitt hjärta o hj.Utöver imamer finns det Mufti. Men både du och Gönder kan utbilda er o låtsas vara äkta imamer eller Mufti. Islam är lätt att infiltrera. Däremot finns det en stor skillnad. Om en muslim avsiktligt lär ut fel så ansvarar han/hon för alla synder som flera muslimer utför. Detta gäller även Gönder mfl som troligen infiltrerar. Men eftersom de själva inte tror på islam är de inte rädda för dessa synder.

    FN-uppdraget som du var på har varit lyckat tycker jag och ni har absolut bidragit till att rädda många liv på båda sidor. Att Freden har lyckats beror till stor del på att ingen av parterna fulat sig och ockuperat den andra. Det är så fred skapas.

  3. ollierein:
    Egypten lärde av misstagen,och tillsatte en icke kommunistisk ledning.Dessutom såg man till att islamisterna inte fick möjlighet,att breda ut sin irrlära ytterligare…
    Detta har fungerat utmärkt,tills ”våren”,stödd av västmakterna,förstörde deras ro o.fred…
    Tills idag har det fungerat,trots stort tryck från USA o.Clinton,att söka hjälpa Islamisterna till en ”gudastat”,likt Iran,S-Arabien m.fl..
    Någon som kan förklara varför USA o.Västvärlden gör allt,för att stötta en rörelse,som vill riva pyramider och jämna gamla 4000-åriga gravar med marken ?? (se Timbuktu i Mali)
    Hoppas nu bara att militären lyckas hålla ställningarna,och förhindrar att nya blodbad,skall behöva ske i Allah`s namn !!!

  4. Detsamma kan man tyvärr misstänka islamska islamologer för, även om jag tror att de inte kallas islamologer. De kallas istället för imamer, shejker, mullor, ayatollor och kanske mer som du kan vara vänlig att fylla i. Jag har för mig att det finns något högre bland.
    Sunnimuslimer än shejk, men kommer inte på det. En del mindre sekter har kanske också egna benämningar, i Indonesien till exempel.
    Är de som går i vita fotsida klänningar alltid någon iman eller shejk i Egypten. I så fall har jag värmt mig över samma brasa som några av dessa, under de kalla nätterna i december, januari vid mitt framgångsrika FN-uppdrag där 1973-74, och som hittills gett närmare 40 år av fred. De bilder jag sett visar också att välståndet i Egypten har ökat radikalt efter mitt väl förättade värv därborta. Sedan vi kom ner dödades inte en enda soldat i strid på båda sidor. Däremot kan man inte förhindra olyckor, vid så stor koncentration av människor på så liten yta,på båda sidor om Suezkanalen. Totalt ca 1,3 miljoner soldater båda sidor inräknade.

  5. Olli: Tack för kompletterande info. Man kan alltid undra vad en israelsk islamolog förmedlar vidare till svenska studenter som lyssnar på hans föreläsningar. Vinklingar? Trovärdighet?

  6. Här är en del som tillägg till din sanning Ali Baba med de 40 rövarna.

    Eli Göndör, född 14 april 1958 i Hägersten, Stockholms kommun, är en svensk frilansskribent, författare och mellanösternvetare. Eli Göndör är son till den ungersk-judiske förintelseöverlevaren Ferenc Göndör. Han flyttade 1977 till Israel där han gjorde militärtjänst som fallskärmsjägare och fick senare graden sergeant med befälsbefogenheter. Han är sedan 2000 åter bosatt i Sverige och har bland annat arbetat som informatör vid Svensk Israel-Information 2003-2006. Har en fil.kand. i Mellanösternkunskap från Stockholms universitet.

    Tillsammans med Karin Sjögren kom Göndör 1998 ut med ”Babatha Kvinnan i öknen” på Warne förlag och med Patrik Öhberg kom han 2009 ut med en antologi om sionismen på bokförlaget Atlantis.

    Han doktorerade 2012 i islamologi vid Lunds universitet på en avhandling om muslimska kvinnor i Israel.

  7. Stefan till sakfrågan. Om jag eller någon annan Svensk bestämmer oss för att betala 10.000 kr till behövande Palestinier så sätter Israeler väldigt många käppar i hjulen. Varför klagar du inte på israels alla försök till att hindra alla hjälpande händer?

    SD talar ständigt om idén att hjälpa behövande på plats för att de inte ska komma hit. Varför protesterar SD inte mot att Israel hindrar oss från att hjälpa Palstinier på plats? SD har bara visat sig vara ett sionistiskt parti

  8. Stefan. Jag är inte så insatt i deras program o kan inte uttala mig om sanningshalten i i punkterna ovan. Men av dessa punkter håller jag bara med om den sistnämnda, nämligen artikel 22. Det beror främst på min samlade syn på FN som i grund o botten bara går Israels. FN tillsammans med Idrael är orsak till allt lidande för Palstinierna. Om FN vill har de förmågan att tvinga fram en tvåstatslösning och skicka obseravatörer så som de gör i andra områden. Men detta görs inte.

  9. Hmmm Ali,
    Hamas stadgar är skrivna av Hamas och inga andra. Instämmer du i dessa?

  10. Trevligt att ni citerar Eli Göndör. Eli är en Israel som gömmer sig bakom titlarna ”Mellanösternvetare och doktor i islamologi”. Om ni inte visste det så är Eli en Israel. En sak verkar vara väldigt tydlig. Proisraeler är så omänskliga att de gärna kämpar emot mat, medicin eller annan hjälp som folk skickar vanliga Palestinier. Ni skämmer bara ut er.

Kommentera