Invasion av bosnier


Av Pettersson

En våg av bosniska asylsökande kommer till Sverige just nu. De flesta är ekonomiska flyktingar och hittills har samtliga nekats uppehållstillstånd.

Migrationsverket menar att någon tjänar pengar på att lura hit fattiga människor från Balkan.

I princip samtliga bosnier har kommit hit i onödan, säger Veronika Lindstrand Kant, tillförordnad asylprövningschef på Migrationsverket. – Enbart en svår ekonomisk situation i hemlandet, det är ju inte grund för att bevilja uppehållstillstånd i dag enligt gällande lagstiftning. Och det gör att de personer vi har fattat beslut om hittills, de har fått avslag på sin asylansökan, säger Veronika Lindstrand Kant.

-Pettersson noterar att av de 700 bosnier som kommit den senaste tiden får ingen stanna. Kanske vi skulle försöka tala om det för dem vid gränsen, kommer de hem med vändande buss så sprider det sig blixtsnabbt och vi får slut på dessa okynnes semesterresor.

Det är inte direkt gratis. De ska ha bostad, mat och fickpengar. Säg bostad 225:- mat 100:- fickpengar 70:- per person och dygn till det kommer resor inom landet och migrationsverkets kostnader för personal och tolkar. Lågt räknat ger det en kostnad på minst 800 kronor per person och dag, detta gånger 700 personer som stannar en månad innan utredningen är klar ger en liten nätt summa på minst 17 miljoner bara för detta gäng…men invandringen kostar ju inget. Glömde förresten återresan som vi betala, oftast med flyg så slutsomman bara för dessa semesterfirare blir lågt räknat 20 miljoner.  

SR


3 responses to “Invasion av bosnier

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: