Lycklig Agiza får återse familjen

Av Olli Rein

ola Westerberg TT

Drygt tio år efter det svenska justitiemordet får egyptiern Ahmed Agiza full upprättelse. Nu välkomnas han till landet som kastade ut honom i gapet på agenter från USA. – Jag är så lycklig, säger han.

Så startar TT:s utrikesansvariga Ola Westerberg sin artikel om denna händelse. Han fortsätter därefter med idel superlativer om denne Agiza, samt hur orättvist denne man hade behandlats av svenska myndigheter, och den dåvarande utrikesministern Anna Lind.

Men han nämner inte med ett enda ord att det handlade om efterspelen till sprängningen av World Trade Center i New York den 11/9 2001. Agiza fick 25 års fängelse, efter rättegång i Kairo, för islamistisk terrorism, då han ansågs ha varit en av ledarna bakom Al-Jihad, som ingår i Al Qaida! Han fängslades därför! Har ni läst i svenska tidningar att han misstänktes vara Al Qaida medlem?

(Al jihad går även under namnen: Jihad Group, Islamic Jihad, Egyptian Islamic Jihad, New Jihad Group, Vanguards of Conquest, Talaa’ al-Fateh)

Ahmed Agiza lämnade sitt hemland Egypten 1991, enligt egen uppgift för att han upprepade gånger trakasserats av den egyptiska säkerhetstjänsten. Han har även bott i Saudiarabien och Syrien.

1999 bodde han i det islamistisk-fundamentalistiska Iran och blev, tillsammans med 106 andra, i sin frånvaro av en egyptisk militärdomstol förklarad skyldig till att vara medlem i en förbjuden islamistisk organisation. Ett år senare, år 2000, anlände han med sin familj till Sverige på falska pass och sökte politisk asyl. Läs mer HÄR

Agiza har erkänt att han kände Ayman Al Zawahiri, som var andreman Al-Qaida. Han var aktiv i al-Jihad som gjort sig skyldig till terrorhandlingar, men han förnekar att han stödjer dess våldshandlingar. Bara en oerhört naiv person kan tro, att man kan vara medlem i en terrororganisation och känna dess ledning utan att stödja deras mål. Agiza förespråkar militant islam, och vill omvända icke-muslimer med vapenmakt.

Han kom dessutom till Sverige på falskt pass. Hederliga personer åker inte omkring i världen på falska pass, så jag tycker att han kan bosätta sig i Egypten, där han nu fått vård enligt egna ord. Han har dessutom utbildat sig till jurist och säger att han vill arbeta med mänskliga rättigheter i framtiden. Då gör han bättre nytta i Iran eller Saudiarabien.

Det är denne man vi har att ta ställning till, inte Ola Westerbergs påhittade mönstermuslim, men sånt strunt som sanningen skiter nämligen TT: s utrikeschef i att befatta sig med. Istället vill han strykas medhårs av sin största ägare AB, och dess charmanta chefredaktör Jan Helin.

Ola Westerberg uttalar sig för hela svenska folkets vägnar, och stödjer sig på en påstådd färsk opinionsundersökning, där svenskarna tycker att Egyptenavvisningarna är de senaste 20 årens värsta politiska skandal.

Jag välkomnar Ola Westerberg att uppvisa den opinionsundersökningen för oss alla, där Svensson har kunnat gradera de senaste 20 årens värsta politiska skandaler. Men då vill vi se en sådan opinionsundersökning i sin helhet, redovisad av dess ansvariga, inte något av Ola Westerbergs egna falsarier. Om dessa kan ni läsa mer HÄR

På Petterssons tidigare

Agiza är en misstänkt Al Qaida medlem

Agiza får PUT i Sverige

Egypten får sänkt kreditbetyg

15 thoughts on “Lycklig Agiza får återse familjen

 1. […] Lycklig Agiza får återse familjen Share this:TwitterFacebookGillaGillaBe the first to like this. Detta inlägg postades tisdag, 25 september, 2012 kl 07:54 och märkta med 14 militanta islamister, Ahmed Agiza, Al – Qaida, Anna Lindh, egyptisk domstol, jihad, ledande ställning i Al-Jihad, mediadrev, militanta islamistgrupperna, statsminister göran persson, Tawheed, till döden och postat i Inrikes, Journalistik, Migration – invandring. Du kan följa alla svar till detta inlägg via RSS 2.0 flödet. « ”Svensk” åtalas för folkmord i Rwanda Rättegången mot invandrarna som misshandlade Carl-Eric Cedvander på Kortedala torg » […]

 2. […] Lycklig Agiza får återse familjen Share this:TwitterFacebookGillaGillaBe the first to like this. Detta inlägg postades tisdag, 25 september, 2012 kl 07:54 och märkta med 14 militanta islamister, Ahmed Agiza, Al – Qaida, egyptisk domstol, jihad, ledande ställning i Al-Jihad, mediadrev, militanta islamistgrupperna, Tawheed, till döden och postat i Inrikes, Journalistik, Migration – invandring. Du kan följa alla svar till detta inlägg via RSS 2.0 flödet. « ”Svensk” åtalas för folkmord i Rwanda […]

 3. @ Hitman

  Om du går in på länken om Egypten får sänkt kreditbetyg, så hittar du en länk med texten
  ”Svårt skede i Egypten nu, säger sverigebekantingen Ahmed Agiza.
  Där har du några skäl han nämner, men mitt syfte med det här inlägger är att visa hur mycket Ola Westerberg ljuger i en endaste artikel. Läs de två nedersta styckena och gå in på HÄR och se vad han har gjort förut och vilken policy de har på TT, enligt honom.

 4. Vad gör han här? dom hade ju fria val i Egypten så då kan han ju få dit sin familj o leva i frihet o demokrati i sitt hemland.

 5. Svenska folket anser att Egyptenavvisningarna 2005 är den värsta politiska skandalen de senaste två decennierna. Vad var det för avvisning, i Ola Westerbergs text skriver han om avvisningen från Bromma 18 dec 2001 med CIA till Kairo, varför skriver alla media utan min SN om 2005 när SN skriver om 18 dec 2001. Vad är det för fjantopinionsmätning som TV 5 ordnat fram för 2005?
  För att skapa ytterligare uppmärksamhet kring tv-serien ”Scandal”, som bland annat handlar om politisk krishantering, släpper Kanal 5 och pr-byrån Progress nu en undersökning om vilka politiska skandaler det svenska folket anser vara de värsta de senaste 20 åren.
  Underökningen, som är genomförd av TNS Sifo, visar att Egyptenaffären, då två terrormisstänkta män avvisades från Bromma flygplats på begäran av USA, anses vara den värsta politiska skandalen de senaste 20 åren.
  http://www.dagensmedia.se/nyheter/tv/article3503335.ece
  Virriga Måna visas ju upp på foto här, så då har väl hon antagligen något med saken att göra. Kanske hela Expo är inblandade. Progress låter ju som något som kan finnas på Expo, och där jobbar ju de mest exempellösa av alla. Progress betyder framgång eller framsteg för de som inte kunde just det ordet. Måna, Robban eller några av småkommunisterna, skulle mycket väl kunna syssla med fejkade opinionsmätningar, likaväl som de jobbar fram åsiktsregister. Det enda de kan är väl att fuska sig fram.

 6. Jag är mest imponera att denna man vittnat om tortyr så att han förlorade känseln i nedre halvan av kroppen, ändå lyckades avla sin nu treårige yngste, medan han satt i fängelse i Egypten (hört på radio). Är inte detta ett mirakel? Har dom knullrum i Egyptiska fängelser? Konstgjord befruktning?

 7. Sedan den dagen Stig trams-E Larsson klev in på TT är denna institution bortom all räddning.

  Polisanmäl snubben för vad som helst, falsk tillgivelse t.ex falskt vittnesmål.

 8. Bra Allemand, men vi betalade 3 miljoner var till de båda kumpanerna. Vad jag här är ute efter är det sliskiga TT-reportaget av Ola Westerberg TT.S UTRIKESCHEF med samma rubrik som ovan, så ni ska kunna googla på det och konstatera som jag ATT DET FINNS MÅNGA LÖGNER,varav lögnen om en färsk opinionsundersökning om de sista 20 årens värsta politiska skandal. Hur ska vanligt folk kunna veta det? Det är ju bara politikerfreaks och media som kan ha någon kunskap i ämnet under så lång tid som 20 år. Kolla sedan den sista länken i inlägget, så får du svart på vitt vad denne man är för sorts tidningsmurvel.

 9. Han blev dömd i sitt hemland av sitt hemland. Varför betalade vi en halv miljon i skadestånd i en sådan affär. Om någon skall betala är det Egypten eller USA inte Sverige.

  En av de stora bluff-affärena i svensk historia.

 10. Har jag misslyckats helt, eller är det så jag har skrivit. Mitt förstamål med det här är att avslöja TT: s utrikeschef Ola Westerberg, kanske Bengans son eller annan släkting, med byxorna nere. Läs de två sista styckena noggrant en gång till, så blir det nog uppenbart, att det som skrivits i TT: s artikel i flera fall är ren lögn och förbannad dikt för att vända på uttrycket. Ni kan ju söka på rubriken, som jag i detta fall avsiktligt behållit, för att ni ska kunna googla fram hela artikeln. Den länk som avslutar min konstruktiva kritik, är också nödvändig för att förstå vilken människa jag har varit fräck nog att betvivla sanningshalten hos. Det här är enligt mig själv det hittills största Scoop jag gjort, när det gäller att avslöja den förljugna svenska mediabranschen.

 11. Vad gör en terrorist bland sjuttio-tolv andra? Han kommer att smälta in så fint så…. Sverige är ju Paradiset för terrorister… kan man bara hävda att man har fru o barn här så snyftar hela Sverige för denna lilla terrorist. Klart han ska komma hit…

  Fast hade vi (den större delen av befolkningen om de visste hela historien), fått bestämma så vore det Stora Handen (STOPP)…

  Men tyvärr är det inte så…

  In med terroristen – så han kan få ta hand om sina skavsår och sin familj.

Kommentera