Islamister förstör fler kulturarv


Av Stefan K

Islamister verkar inte gilla och acceptera kulturarv.

Minns ni hur islamister tog sig in på det Egyptiska muséet i Kairo och förstörde både mumier och andra värdeföremål? Även i Afghanistan roade sig islamister med att förstöra kulturarv i början av seklet.

Nu är det islamister i Mali som raserar helgedomar i Timbuktu, som numera finns på UNESCO:s lista över hotade världsarv.

UNESCO:s lista över samtliga världsarv.


2 responses to “Islamister förstör fler kulturarv

 • Lars Å Månsson

  ollirein:
  Att förstöra kulturminnesmärke är väl försumbart inom Islams sfär !! Hur skall dessa figurer ha vetskap om kultur !! Ett samhälle som lever på 1400-talet och aldrig hade besökt grannby`n i öknen,innan man påbörjade sin fotmarsch mot Absurdistan,och sitt efterlängtade Paradis..
  Du får ha en viss förståelse för att vi ignorerade,dessa skadegörelser.. personligen trodde jag,att detta ingick i deras religiösa ritualer,liksom att ligga på knä med ändan i vädret !!

  Gilla

 • ollirein

  Hej Stefan! Jag tvekade här mellan kommentar och mejl till dig, men stannade för kommentar då det är dåligt av den varan just nu, och så är det roligare att tillföra något till inlägget, trots att det är ett tag sedan jag skrev om detta 7 maj. Det har säkert tillkommit en hel del på nästan två fulla månader. När jag skrev så var det de stora biblioteken som låg pyrt till, precis som i det bibliotek Napoleon Bonapart hade startat i slutet på 1700-talet.
  Istället för att gissa vad jag skrev då, som jag ju inte minns särskilt mycket av, så är det väl bättre att lämna länken till mitt bidrag angående Salafisternas härjningar mot allt ickemuslimskt.

  http://petterssons.bloggsida.se/politik/islamister-forstor-timbuktus-kulturarv

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: