Kalmar betalade böter, gymkort och utlandsresor åt invandrare – fick 35 miljoner för mycket i bidrag

Av Pettersson

Invandrarservice i Kalmar kan ha betalat ut 25-35 miljoner kronor för mycket de senaste tre åren. Pengarna har bland annat gått till att betala fortkörningsböter, utlandsresor och träningskort.

Revisorernas granskning av 25 peronakter, av 300 möjliga, har orsakat massiv kritik mot de ansvariga. Men någon fullständig utredning kommer inte att göras. – Det är locket på, säger moderaten Jan-Ingemar Lundström, som nu skriver till TV-programmet ”Uppdrag Granskning” för att få Janne Josefsson och hans kollegor att göra en djupdykning i Kalmars Invandrarservice.

– Jag kände att jag måste. Jag kommer inte någonstans annars. När man hittat så mycket felaktigheter när 25 av 300 akter granskats är det väl självklart att titta på de 275 som är kvar. Det är vårt ansvar som politiker. Det är skattebetalarnas pengar vi hanterar.

Flera upprörda: Den 1 januari i år fråntogs Invandrarservice rätten att lämna ut bistånd. Den fördes istället över till den vanliga socialbidragshanteringen. Det gjorde att många av Invandrarservice tidigare klienter nekades pengar till utgifter man tidigare fått stöd till. Flera blev så upprörda att Socialförvaltningen en tid måste anställda vakter på förvaltningen.

En miljon i månaden: En revision gjordes och 25 av de totalt 300 akterna kontrollerades. En mycket stor mängd fel påträffades. Bedömningen är att de felaktiga utbetalningarna kan ha legat på en miljon i månaden.

Utbetalningarna minskade med drygt en miljon i månaden när socialförvaltningen tog över. Jan-Ingemar Lundström är ledamot av socialnämnden och sitter i kommunfullmäktige. Han har yrkat på att de 275 akter som inte kontrollerats också måste granskas.

– Jag har inte fått något gehör. Min bedömning är att det finns ett antal personer som är rädda för omfattningen av den här härvan. Man bävar för vad som finns i akterna.

Sverigedemokraternas riksdagsman Thoralf Alfsson från Kalmar hävdar på sin blogg att skandalen kan vara ännu större än Kalmarpolitikernas skattefinansierade fiaskon Salvestaden och kinesiska Fanerdun.

”Inte med ett enda ord nämns att Sverigedemokraterna yrkade på avslag för ansvarsfrihet för socialnämnden”, skriver Thoralf Alfsson från Kalmar på sin blogg och fortsätter:

”Ingen av läsarna skall med andra ord veta något om hur SD agerade. Jag har svårt att finna ord för ett så ruttet agerande från länets största tidning och journalisten Carina Blomcrantz.”

Pettersson säger inget mer än att Kalmar bara är en av landets 290 kommuner…och invandrarservice förresten, snacka om vi och dom.

Tidigare på Petterssons HÄR  Östran

1 thoughts on “Kalmar betalade böter, gymkort och utlandsresor åt invandrare – fick 35 miljoner för mycket i bidrag

  1. Det finns väl inget som är så frustrerande, som att se hur människor som inte ens lagt en svensk ettöring till skatt, hota personal på Försäkringskassan och socialtjänsten. Jag satt och lyssna på en arab på försäkringskassan, som skulle ha ut sina barns barnbidrag, trots att dessa alltid går till modern. Han hotade och skrek och levde faan, så jag gick fram och sa åt honom att gå stilla och tyst annars skulle det bli poliseskort sa jag, samtidigt som jag la fram mina papper till kvinnan bakom disken, sen troppa han av svärande och förbannade både mig och FK: s personal. Men han blev utan pengar, och hon bakom kassan, sa att det inte var första gången, men inte sista heller. Vilka som är så totalt utan hjärnceller att de lämnar ut pengar till någon sådan här förening, är nog inte heller svårt att gissa sig till. Alla goda vänner av att ge bort andras pengar, samlas gärna till vänster i politikens labyrint, och väl där är fantasin och kunskapen så ringa, att de aldrig hittar ut. Jag såg någon artikel i Gävletidningen Arbetet, som dock inte gillade den här sortens pengarullning, i och med att det var deras läsare som var med och betalade kalaset. Bland annat någon som kommit med mördare från sitt land hack i häl till svenska gränsen innan de vände om. Men ett halvår senare var det dags för den personen att ta semester och åka hem på skattebetalarnas bekostnad, med ökade bidrag för levnadsomkostnader och mat samt hyra betald på två ställen, för att besöka sina föräldrar. Det är så man kan spy, och om jag då skulle kunna göra det på vederbörande, så skulle jag försöka kasta upp så mycket som möjligt. På 50-talet och långt in på 70-80-talet fanns det rätt gott om människor som bodde i usla hus, både på landet och i staden och släpade sig fram med svår reumatism och annat, med så dåliga pensioner att de tvingades arbeta med något de orkade, eller bo i misär. Jag har faktiskt hört att dessa finns även idag, som halvsvälter sig fram och bebor de värst sjuka lägenheter som finns. Detta trots att de inte är varken alkoholiserade eller narkomaner.Men dessa får fortsätta längst ned, medan knarkare muslimska länder får i stort sett det de pekar på. Hur ska inte dessa fattigjon, med diagnostiserade sjukdomar, känna sig när deras pengar går till en knarkande Somalier, som är för fin att arbeta. Fy faan säger jag, när jag ser sånt.

Kommentera