Galna kommunister – Inget behov av ökad arbetskraftsinvandring men vill ha fri invandring

Pettersson tackar för tipset

Vi kräver stopp för arbetskraftsinvandringen och ökade resurser till Komvux. Det skriver Karl Strandberg och Robert Wettersten, Kommunistiska partiet, tidigare KPML(r), i en replik på Tobias Billströms och Olof Lavessons inlägg som förespråkar ökad arbetskraftsinvandring.

Vi undrar vilken verklighet migrationsminister Tobias Billström (M) och hans partikollega Olof Lavesson befinner sig i, uppenbarligen är det inte i dagens Sverige med cirka 390 000 arbetslösa.

De båda moderaterna skriver att Sverige behöver ökad arbetskraftsinvandring eftersom det råder arbetskraftsbrist (Aktuella frågor, 10.6). De bygger sin argumentation på att fram till år 2015 väntas ungefär 850 000 personer passera pensionsåldern. Det är inte sant, och förutsatt att Billström och Lavesson studerar SCB:s siffror är det dessutom en medveten lögn.

-Pettersson håller för första gången med ett par kommunister. Det råder inte någon arbetskraftsbrist i Sverige men när de fortsätter ”Vi kräver stopp för arbetskraftsinvandringen och ökade resurser till Komvux. Asylpolitiken har under Tobias Billströms snart sex år i regeringen präglats av en hård och restriktiv linje. Även i denna fråga har vi en motsatt uppfattning till ministern. Vi kommunister slåss för att Sverige ska vara en fristad för människor som flyr fascistiskt förtryck och terror, krig och förföljelse” då visar de att de till och med är tokigare än regeringen och att kommunismen näst islam och EU:s jordbrukspolitik är det värsta som drabbat mänskligheten.

 

Sydsvenskan

8 thoughts on “Galna kommunister – Inget behov av ökad arbetskraftsinvandring men vill ha fri invandring

 1. “Arbetsgivare” generaliserar grovt när han/hon påstår att alla löntagare på hans/hennes arbetsplats är bättre utbildade än samtliga sina svenska arbetskamrater och att enbart svenska löntagare på hans/hennes arbetsplats missköter de regler jag antar finns. Vad talar du om till de av dina svenska löntagare som missköter sig och vad säger facket? Det är brukligt att fack och arbetsgivare gör upp om regler på arbetsplatsen och har man anställda som struntar i dessa finns det väl åtgärder att vidta?

  …eller så har “Arbetsgivare” sån tur och otur att han/hon råkat anställa invandrare som är bättre på allt och svenskar som är sämre på allt. På den arbetsplats jag jobbat under hela mitt yrkesliv, finns det och har alltid funnits alla sorter. Det finns svenskar som har bättre utbildning än samtliga, svenskar som jobbar som svin och sköter gällande regler exemplariskt. Det finns också svenskar som mest lyfter lön och förlitar sig på arbetskamraternas arbetsmoral och arbetslusta.

  Samtidigt finns det invandrare som också dom lyfter lön, missköter regler så fort de får chans och inte har mer en grundskola i bagaget. Sedan finns det de som jobbar oerhört bra, sköter sina jobb samt regler.
  Att generalisera som “Arbetsgivare” får mig att tro på en bakomliggande agenda, för det finns svenska löntagare som fan i mig aldrig gnäller, inte är bortskämda och definitivt inte arbetsskygga. Likaväl som det finns invandrad arbetskraft som alltid gnäller, är bortskämda och jävligt arbetsskygga.

  Att som du, nedvärdera svenska löntagare och dra dessa över en kam, är inte bara skamligt utan också fel.

 2. Arbetsgivare:
  Du har hittills inte avslöjat inom vilken bransch du bedriver verksamhet.Att i efterhand mildra dina anklagelser,sedan du slungat ur dig svåra beskyllningar mot oss svenskar,till “vissa” !! Sådana vändningar ingjuter knappast större förtroende för dig och din kommentar.
  Naturligtvis finns inom alla kulturer “vissa”,men har fram till senaste decenierna,tillhört en liten minoritet bland Sveriges pursvenskar.
  När det gäller det Nordiska utbytet av arbetskraft,(som funnit sedan mer än 100 år)är väl ett av de nya skälen till detta,att massinvandringen med påföljande lönedumpning i Sverige,nu kommit till en nivå,där bättre utbildade(p.g.a en överhettad arbetsmarknad)säger nej till att utnyttjas av tvivelaktiga företag…typ “kreativa bemannigs- o.liknande tjänsteutbud” !!

 3. För det första är de anställda invandrare jag har inte analfabeter utan välutbildade, mer välutbildade än sina svenska motsvarigheter. För det andra är det inga floskler utan en beskrivning med konkreta exempel på hur vissa svenskar beter sig på jobbet. För det tredje har jag väldigt svårt att förstå varför Danmark och Norge används som exempel, det är en paradox att dessa länder skall acceptera arbetskraftsinvandring från Sverige när vi inte vill ha arbetsinvanding

 4. Arbetsgivare:
  Vem/vad är då enl.dig orsaken till detta dåliga betyg för oss svenskar,förutom gamla floskler ??
  Något skäl måste du ha förutom dina angivna,eftersom jag(och troligen fler)inte känner igen din beskrivning,själv efter 48-års knog,såväl inom som utom Sverige..
  Vill du måhända peka på den slappa undermåliga socialistiska Palme-skolan o.det påföljande daltande ?
  Intressant vore också att få veta,vad du kan använda dessa analfabeter från MENA-länderna till för arbetsuppgifter.Mina erfarenheter från arabländerna är att deras kultur,knappast är anpassad till en reglerad arbetstid !!
  Men är du inom städbranschen,är kanske detta av underordnad betydelse…

 5. Jag är både med i momsklubben och arbetgivarföreningen, vilket betyder att jag betalar såväl avtalsenlig lön som samtliga försäkringar och moms. Förvisso finns det duktiga svenskar som är hårt arbetande, men om man generalisserar så har kvaliteten sjunkit markant de sista åren. Jag förväntar mig att en anställd under seriösa förhållande inte pratar bort en halv arbetsdag i telefon varje dag, gör de arbetsuppgifter han blir tilldelad och säger inte efteråt att “jag tyckte det blev för stressigt, så jag struntade i att göra arbetsuppgiften”. De invandrare jag har anställda sköter sig och är ambitiösa glada och får därmed en lön som ligger över avtalet, pratar inte i telefon halva dagarna och gör de arbetsuppgifter de blir tilldelade.

 6. Hej du arbetsgivare, nu undrar jag om du är seriös och betalar dina anställda det du skall och om du är med i momsklubben?
  Annars om vi generaliserar då är svenskar och de svenska ungdomarna väldigt populära och väl sedda för anställning utomlands.

  Många är de Malmöbor som pendlar till Köpenhamn för att slita på restauranger, köra buss eller jobba på Rikshospitalet.

  Norska arbetsgivare tar villigt emot våra svenska ungdomar för att på fabrik skala banan, rensa fisk eller slakta krabbor.

  Svenskar (etniska svenskar)är ett hårt arbetande och tålmodigt folk men hur länge till…..

  Eva-Marie

 7. Arbetsgivare:
  Vem/vad är då orsaken till detta dåliga betyg för oss infödda.Kan du ge en vettig förklaring,förutom gamla floskler..
  Något skäl måste finnas,eftersom jag inte känner igen din uppfattning,från mina totala 48 års arbetsliv!!
  Eller pekar du måhända på den slappa undermåliga undervisningen,som är resultatet av många års socialistisk Palme-skola inkl.dalt…
  Eller är det kanske av ren och skär glädje över att denna massinvandring skapar en lönedumpning ?
  Intressant vore också att få veta vad/var du använder dessa analfabeter,som i sina kulturer saknar all form av en reglerad arbetstid …

 8. Det behövs definitivt arbetskraftsinvandring, det flesta arbetslösa i detta landet är lata och ointresserade av att arbeta. Tacka vet jag ambitiösa och engagerade människor egentligen oavsett var de kommer ifrån, tyvärr är saknar många infödda svenskar detta. Svenskar har blivit ett bortskämt,gnällande och arbetsskyggt folk

Kommentera