Ljuger Migrationsverket?


Av Stefan K

Journalisten Gunnar Sandelin skriver i en artikel på Newsmill att antalet asyl- och anhörighetsinvandrare i verkligheten kan vara långt högre än vad Migrationsverket uppger.

Tack vare Migrationsöverdomstolen beslut kommer Sverige att ta emot tiotusentals anhöriga till flyktingar som redan befinner sig i Sverige. Detta känner ni säkert till och säkert har ni läst Migrationsverkets prognos på sammanlagt  31 000 asylsökande under 2012 och 2013. Media har valt att tolka detta som att siffran rör bägge åren tillsammans, precis som Migrationsverket officiella prognos lyder. Gunnar Sandelin har dock kontaktat Migrationsverkets presstjänst och fått bekräftat att det rör sig om 31 000 asylsökande både 2012 och 2013, alltså 62 000 under detta och nästa år. Lägg därtill de 112 500 anhöriginvandrare som Migrationsverket redan informerat om. M.a.o. så rör det sig om 174 500 asylsökande och anhöriginvandrare som kommer till Sverige de närmaste två åren. Ha då i åtanke att Migrationsverket alltid skriver upp sina prognoser och aldrig ned.

De 300 000 000 som regeringen idag avsatt till kommunerna lär inte räcka långt när det kommer till kritan. Regeringen och kommunerna har nu två alternativ. Höj skatterna rejält, med alla konsekvenser det medför, eller spara in på andra verksamheter vilket vi redan ser förverkligas i snart varje kommun.

  • 174 500 nya bidragstagare blir 7 270 varje månad i två år, dvs. fler än majoriteten av EU-länderna tar emot under ett helt år.
  • 174 500 nya bidragstagare blir 1 678 varje vecka i två år, dvs. fler än många EU-länder tar emot varje år.
  • 174 500 nya bidragstagare blir 239 varje dag i två år, dvs. fler än några europeiska länder tar emot varje år.

Källa: Newsmill

Andra artiklar av Gunnar Sandelin:

Journalisterna mörklägger sanningen om invandrarna

Saklig debatt bästa motgiftet mot rasism

Hög invandring och mångkulturella ideal hotar välfärdsstaten


3 responses to “Ljuger Migrationsverket?

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: