Bröder döms till långa fängelsestraff


Av Pettersson

Fem och ett halvt års fängelse och utvisning ur riket blir straffet för två bröder som döms för sammanlagt 19 grova stölder i Västsverige.

De båda männen, 29 respektive 31 år gamla, har stulit för totalt 1,3 miljoner kronor och ska enligt domen i Varbergs tingsrätt betala stora skadestånd till försäkringsbolag och villaägare som drabbats av deras brottslighet.

Flera av inbrotten har skett i Kungsbacka kommun, bland annat i Åsa där gärningsmännen den 11 november förra året tog sig in i en villa och kom över smycken, kontanter och annat till ett sammanlagt värde av 625 000 kronor.

Kungsbackapolisen har utrett inbrottsstölderna sedan september förra året och bröderna kunde gripas den 14 februari vid ett tillslag mot en lägenhet i Göteborg. Ytterligare två män greps vid samma tillfälle men bevisen räckte inte för att åtala dem.

Förutom 19 grova stölder omfattar domen också ett försök till grov stöld. Bröderna, som är utländska medborgare, ska efter avtjänat straff utvisas ur riket och får inte återvända förrän år 2027.

Den yngre av dem åtalades även för försök till grov misshandel, alternativt hot mot tjänsteman, ett brott som han ska ha begått när han konfronterades av en polisman i ett villaområde. Men det åtalet ogillades i tingsrätten.

-Pettersson tackar Hallands Nyheter för upplysningen om utvisningen och att bröderna är utländska medborgare och vill bara tillägga att bröderna heter Redouan El Kraoud och Yassine El Kraoud och är medborgare i arablandet Marocko.


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: