Kristna ska konvertera eller lämna landet

Av Olli Rein

Muhammad Mursi: Den s k arabiska våren har som bekant inte resulterat i mycket gott, istället ser islamisterna ut att stärka sina ställningar på många håll. I Egypten uppger Muslimska brödraskapets presidentkandidat, Muhammad Mursi, att alla kristna i landet har ett val: konvertera till islam, lämna landet eller betala “jizya”, en särskild sorts skatt för icke-muslimer.

Mursi ska i ett privat samtal med en journalist ha redogjort för sina planer för Egypten: en muslimsk erövring. De kristna kopterna har till stor del röstat på hans sekulära motståndare, Ahmed Shafiq. Varken Shafiq eller någon annan ska få stå i vägen för “vår andra muslimska erövring av Egypten”, säger Mursi.

På Gatestone Institute frågar man sig om Mursi verkligen kan ha uttalat sig så här, speciellt med tanke på att han samtidigt försöker vinna röster bland kopterna. Å andra sidan ska konversationen på Muslimska brödraskapets politiska partis högkvarter ha varit av privat natur och Mursi kan ha trott att han talat med en islamistvän som inte skulle föra vidare samtalet, resonerar man.

Jerry Dykstra, talesman för religionsfrihetsorganisationen Open Doors, menar att citaten är långsökta och osannolika, men samtidigt att det kanske är hans verkliga åsikter och Muslimska brödraskapets slutliga mål.

Offentligt har Mursi hittills försökt framstå som en demokrat med önskan om att alla partier ska få medverka. Vidare har han försäkrat att kvinnors rättigheter ska värnas och att kopterna ska få inflytande i regeringen. I ett tal till universitetsstudenter i Kairo på lördagen var det dock svårt att missförstå budskapet: “Koranen är vår grundlag, profeten är vår ledare, jihad vår väg och döden i Allahs namn är vårt mål.”

Världen idag

Det här har jag ju egentligen redan skrivit om, men då hade jag inte den kristna tidningen Världen idag att referera till. Ju fler media som skriver om detta desto klarare kommer det att framstå vilka hycklare man är i det muslimska brödraskapet, och vilka lögnare man är. Men ljuger man till allahs fördel så är det ju tillåtet och kallas taqqiyah. Lika opålitliga som dom framstod vid mitt hittills enda besök från 3 nov. 1973 och till 26 april 1974, är dom fortfarande 2012. Nej de är mycket värre nu, då religionens grepp om dom har blivit så mycket hårdare. Nigab och burka existerade i vart fall inte i storstäderna Kairo och Alexandria på den tiden. Då visste jag dock inte att ett av mina sämsta kort skulle bli mitt bästa tidsdokument. Det togs av en besökande skolklass flickor i 13-15- årsåldern utanför Muhammed Ali moskén i centrala Kairo, nära Tahirtorget. Inte en enda av flickorna och deras lärare hade någon slöja ens, men sedan dess i februari 1974 har utvecklingen någonstans på vägen börjat  gå bakåt, och nu är den sedan rätt länge mentalt tillbaka på 600-talet.

Bilder från Kairos universitet och fina flickor utan slöja. HÄR.

Tidigare på pettersson den här veckan.

3 thoughts on “Kristna ska konvertera eller lämna landet

  1. Kanske är det fler som vaknar om jag nämner att dessa kopter är landets urbefolkning och de som byggt pyramiderna, som salafisterna vill förstöra, samt Sfinxen och alla andra kulturella minnesmärken i landet, inklusive det sötvattenkanalssystem som sprider Nilens vatten över större yta och gör marken runt kanalen fertil, så den kan odlas. Salafisterna ingår i regeringen, tillsammans med det muslimska brödraskapet och är stora nog att få igenom mycket av det dom vill göra.

  2. Visst vore det bra Bengt Lundström, men ca 90-95 % av svenska folket tycker ju att det är bra med massinvasion.De vill inte ha något eget demokratiskt land, utan föredrar islamiststyre och diktatur.

  3. Vi kan väl praktisera detsamma fast omvänt, d.v.s. ut med alla islamister från våra humanistiska, demokratiska kristna länder?

Kommentera