Fyra invandrare dömda för rasism


Av Stefan K

Fyra unga män från Södertälje döms för hatbrott och rasism.

Skyddstillsyn, 60 timmars samhällstjänst och 27 000 kronor i skadestånd löd domen i Södertälje tingsrätt när fyra ungdomar från Södertälje stod anklagade för hatbrott och rasism mot en somalisk kvinna i november 2011. Kvinnan attackerades efter ett besök i närbutiken och utsattes för slag, sparkar, spott och rasistiska tillmälen. En av ynglingarna hade exempelvis öppnat kvinnans mun och spottat ned i halsen på henne.

Källa: LT

Om man enbart förlitar sig på gammelmedia, föranleds man tro att det handlar om svenska ungdomar som utsatte den somaliska kvinnan för rasism och hatbrott, men icke… De dömda är:

 • Alexander Iskandar Allo
 • Georgos Petros Jerjo
 • Alexan Lion Rizkallah
 • Johannes Georgo

Samtliga har syriansk bakgrund och alla, förutom Rizkallah, förekommer i polisens brottsregister. I vanlig ordning när det gäller brottslingar med invandrarbakgrund, så måste man vända sig till oberoende nyhetsförmedlare på nätet och detta fall Fria TT som bättre beskriver verkligheten än vad LT gör, länk.

Minns ni den somaliska kvinna från Tomelilla som fick snöbollar kastade på sig av några ungdomar från trakten? Media gick i gång på alla cylindrar och tog upp den ökade rasismen i Sverige, Expo drog sin sedvanliga historia och diverse proffstyckare tog upp fallet i både tidningar, TV, radio och på bloggar. Var är ni nu? Varför är ni så tysta? Får vi inte höra om den rasism som frodas bland invandrarna?


One response to “Fyra invandrare dömda för rasism

 • Carina-Fina

  Det måste ha insmugit sig nåt fel i rapporten.

  Gärningsmännen är per automatik alltid ”svenskar”, oavsett var de kommer ifrån. Det har svensk media lärt oss.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: