30 maj: Studentbråk på Trädgår'n

Trädgårn Studentfest Hvitfeldtska Gymnasiet

Av Olli Rein

När det bråkande gänget avvisades från Trädgår’n i natt ringde de efter förstärkning. Strax efter klockan två i natt startade flera bråk på Trädgår’n. Hvitfeldtskas gymnasium höll studentfest på restaurangen, men enligt Trädgår’ns källarmästare Albert Alexandersson var det ett gäng utifrån som startade bråken.

Det var en grupp på 10-15 personer i 18–20-årsåldern som kommit över biljetter. De gav sig in i lokalen och startade bråk på flera olika platser samtidigt. Det verkade planerat, menar han. Mellan 1100 och 1200 människor var i lokalen när bråket började.

Trädgår’n hade 12-14 ordningsvakter på plats, enligt Albert Alexandersson. Medan vakterna försökte få ut gänget ur lokalen ringde bråkmakarna efter förstärkning. Då kom ytterligare 10–15 personer i bilar och gav sig in i slagsmålet. De kom snabbare hit än polisen och gänget blev väldigt, väldigt stort, säger Albert Axelsson.

När polis väl kom till platsen fick fem omhändertas och två anmälningar om misshandel upprättades. En person fördes med ambulans till Sahlgrenska efter att ha fått en stol i huvudet. Tidigare under kvällen uppstod bråk på Götaplatsen i samband med Hvitfeldtskas firande. Albert Alexandersson har fått flera indikationer på att de båda händelserna hör i hop.

Jag har inga belägg för att det hänger samman. Men många menar att det var en återkoppling till de tidigare bråken. Båda bråken var gängrelaterade och handlade inte om fylleslagsmål. Det verkar väldigt planerat.

Albert Axelsson beklagar det som hände. Det är tragiskt när människor som kommit hit för att få en minnesrik kväll blir sönderslagna. Det blir ett mycket tråkigt minne av deras stora kväll.

GP

Privat fest och några som känner sig utanför och går in och röjer och förstör för dem som har betalat för att få ha en trevlig avslutning på sin gymnasietid. Tyvärr så tror jag att vi hamnar på samma ställen som vanligt med galna muslimer från Mellanöstern, Nordafrika, Somalia, Afghanistan, Pakistan och kanske några ställen till. Men vi får väl invänta den slutgiltiga polisrapporten, innan vi kan redovisa något mer. Olli tycker att det är för djävligt gjort av några få mot hela Hvitfeldska Gymnasiets elever och lärare och andra inbjudna. Olli tycker också att de som gjort det här passar bättre in på grisfester.

Det var givetvis som jag har skrivit ovanför, diverse djuriska invandrargäng utan minsta gnutta förstånd i sina inavlade hjärnor, som låg bakom de här upploppen . Och här kommer det ett par bloggar som beskriver eländet, som  inte stannade bara vid våldgästningen på Trädgårn, utan även vid andra begivenheter som studenterna har som tradition att genomföra. Men 32: ans släktingar och vänner struntar ju i etiketten, för de har ju någon sorts förbannad kultur  som Negerkungen har uppfunnit. Det är dock för de flesta omöjligt att ens skåda någon som helst kulturell ådra i den ryggradslösas släktträd.

Färgelanda Monarki

FRIA TIDER

2 thoughts on “30 maj: Studentbråk på Trädgår'n

  1. Stefan har du läst upploppsmakarnas egna förklaringar på Bloggen Färgelanda Monarki i inlägget ovan.

    ”- Vi har inget studentfirande där vi kommer från. – Dom kränker oss med sitt jävla studentfirande, dom jävla rasistsvennarna. – Därför ger vi dom stryk”, säger en av invandrarungdomarna.

    ”- Dom förstår inte att vi som bor i förorten inte har någon skola att gå till. – Vi får ingen utbildning och svennarna ser ner på oss. – Detta är enda sättet vi kan försvara oss på. – Vad är detta för jävla rasistsamhälle”, avslutar invandrarkillen.

    Det låter ju definitivt som om de har fått lite hjälp av Rättvisepartiet
    Kommunisterna med att formulera sina floskler. De har ju ett sedan länge ett intimt samarbete med varandra, så om man inte får gripa blattarna, så tag då in kommunisterna på stationen, och låt dessa få stå för vandaliseringen, förstörelsen och misshandeln. De har ju utfört dessa brott gemensamt, då ska de också solidariskt stå för straffet. När det gäller de som inte är myndiga, så bör deras föräldrar bli solidariskt betalningsskyldiga. Det bästa är då att Kronis kan gå till den rikaste och fordra full betalning, sedan får denne rätt att försöka få ut betalning från deras medskyldiga föräldrarna. Då kommer ju pengarna in till det allmänna och målet blir utagerat för samhället. Hårt men rättvist!

  2. Sverige år 2012
    Inte ens studenter tillåts fira en av sina mest minnesvärda dagar p.g.a. våldsfixerade och avundsjuka invandrare.
    Fy fan! Just det Expo-Bengtsson, FY FAN!

Kommentera