Fem ”ensamkommande flyktingbarn” dömda för grov misshandel


Av Olli Rein

En 20-årig afghansk man blev den 11 april grovt misshandlad i förorten Rågsved i södra Storstockholm. Fem så kallade ensamkommande flyktingbarn från Afghanistan slog ner mannen, och sparkade sedan på honom som en hämnd för att han reagerat på kommentarer några av dem fällde om hans fästmö.

Den 11 april i år var en 20-årig afghansk man tillsammans med sin fästmö och några andra personer på T-centralen i Stockholm. En annan grupp afghaner som passerade dem kommenterade mannens fästmö på ett sätt som gjorde 20-åringen upprörd. En ordväxling uppstod som snabbt övergick i handgripligheter.

Polis kom till platsen och kunde lugna ner situationen. De tog upp anmälningar och motanmälningar, men dessa har nu avskrivits.

När den 20-årige mannen under kvällen var på väg hem till sin lägenhet i Rågsved hörde han hur flera personer plötsligt började springa bakom honom. Fem unga afghaner kom springande i hans riktning, och en av dem sparkade honom i ansiktet så att det svartnade för ögonen.

Alla fem började sedan utdela slag mot 20-åringen som förgäves försökte fly. Till slut hamnade han på marken. De fem ställde sig då runt mannen och sparkade på honom. Han försökte skydda sitt huvud med armarna, men fick ändå sparkar i ansiktet. När en polisbil kom till platsen avbröts misshandeln och afghanerna kunde gripas.

De fem har nu dömts för grov misshandel. Samtliga är så kallade ensamkommande flyktingbarn från Afghanistan. Tre av dem hade tidigare under dagen varit med och kommenterat 20-åringens fästmö på T-centralen i Stockholm. Enligt vad som framkommit under rättegången var misshandeln en hämnd för bråket där tidigare under dagen. De ensamkommande flyktingbarnen kände inte 20-åringen sedan tidigare.

Realisten.se

Låt oss nu koncentrera oss på de så kallade straff som de fem modiga misshandlarna har fått av en svensk tingsrätt i Stockholmsområdet.  Eftersom målet gäller något så känsligt som så kallade ”ensamkommande flyktingbarn, så finns inget att finna i de Stockholmstidningar, som annars brukar skriva om det mesta av den skit som inträffar inom deras närmaste spridningsområden. Nu är t.o.m. tabloidtidningarna gapande tomma.

Vad tror dessa marxistiska skitjournalister att de vinner på att tysta ned allt som sker inom området invandrarkriminalitet? Förr eller senare är det alltid någon som tycker att våra samhällsproblem behöver  analyseras, oavsett vilka som står för dessa, och vilka som är offer för våldet. I det här fallet är alla fem gärningsmännen Afghaner, liksom det enda offret.

Tingsrätten tycks endast ha haft de fem förövarna i sina tankar och hur man skulle kunna minimera deras straff. Det stackars offret som hade utsatts för grov misshandel från alla fem i gangsterligan, har inte fått någon upprättelse alls, enligt min mening. Jag kan inte låta bli att tänka på hur många av nämndemännen som själva är invandrare. Inte heller hur många av dem som är från MP och V, dessa eftergifternas Talibaner, som inte har mognad för att sitta med som nämndemän, då de är i det närmaste lika kriminella som dem de ska vara med och döma.

Låt mig nu guida er, bland de fem delinkventerna och se vad var och en fick för straff. Det är Realisten.se som står för fakta i den här artikeln, medan Petterssons gör skillnad står för utvärdering av problemen, och vad dessa alltför lindriga straff för med sig. Ingen ska kunna komma här och påstå något annat, än att dessa straff  är löjligt lågt satta. Det för i sin tur med sig att dessa ungdomar inte avskräcks för att begå brott på grund av straffen.

Men att  den allmänne åklagaren skulle begära prövning i Svea Hovrätt, är nog för mycket begärt, trots att man i Stockholm har haft dödsfall i misshandelsmål med just fem GM och mordförsök i andra med flera GM mot en eller två offer. Då borde det stå klart för vilken lagvrängare och brännvinsadvokat som helst, att det är dags att åtminstone utmäta de straff som man ändå får döma till, men att det mycket tidigare tas ut så mycket straff som det går. De här människorna går att skrämma till laglydnad, i början av deras brottsliga banor. Men då behövs det nya lagar och högre straff, ingen tar någon rättning av några timmar samhällstjänst

Nu till det som man kallar straff i svenska domstolar, och då särskilt när det gäller folk som har invandrat hit. Kommer de som så kallade ”ensamkommande flyktingbarn”, som dom felaktigt kallas, så är det mesta förlåtet bara för att de kallas barn. Skulle det skrivas som det är, så är det ungdomar oftast mellan 17-25 och ända upp till 30 år, varav många håller sig undan för militärtjänst i Afghanistan. Något som för inte alls länge sedan när vi hade värnpliktsförsvar i Sverige, straffades med flera månaders fängelse för totalvägrare, där en del av tiden fick göras som olika samhällstjänster.

16-årige Hamid Tavakol döms för grov misshandel till ungdomsvård. Han har enligt ett utlåtande ”stora svårigheter att anpassa sig till det svenska samhället”.

Ollis kommentar: Om han har stora svårigheter att anpassa sig till det svenska samhället, så har han inget här att göra. Istället för att vi ska ge honom ungdomsvård här, så ska han skickas åter till Afghanistan och ungdomsvård där på plats. Sedan kan han nog också få lov att ställa upp som militär i sitt eget land och göra rätt för sig.

17-årige Mustafa Madadi döms för grov misshandel till skyddstillsyn med 100 timmar samhällstjänst. Om fängelse i stället hade valts som påföljd skulle fängelse i fyra må̊nader ha dömts ut.

Ollis Kommentar: Samma som Hamid, där Afghanistan får välja ungdomsvård eller fängelse, tills han är mogen för militärtjänsten.

18-årige Sebghatolla Sadeghi döms för grov misshandel till skyddstillsyn med 140 timmar samhällstjänst. Om fängelse i stället hade valts som påföljd skulle fängelse i sex månader ha dömts ut. Sebghatolla Sadeghi dömdes den 15 mars 2011 för misshandel till ungdomsvård. Enligt kriminalvården har han en ”aggressionsproblematik”.

Ollis kommentar: Samma som Mustafa, med tillägget att de ska göra honom fri från sin ”aggressionsproblematik”. I det militära får han annars lära sig behärskning.

19-årige Rahmatulla Babashahi döms för grov misshandel till skyddstillsyn. Han förekommer sedan tidigare under två avsnitt i belastningsregistret. Han dömdes senaste den 13 februari 2012 för stöld och narkotikabrott. Enligt ett yttrande från kriminalvården har han stora missbruksproblem vad gäller så väl alkohol som narkotika. 

Ollis kommentar: Samma som Sebghatolla, men Afghanistan får sätta honom på avvänjningsklinik för missbrukare av alkohol och narkotika. Det är svårt att komma åt missbruk och långt hemifrån blir det ännu värre.  Men det var nog så att missbruket fanns redan när han anlitade flyktingsmugglare att ta honom till Sverige. Han kanske återfinner livet i militärtjänsten, men hur som helst så är han endast botbar i sin normala stränga omgivning. I Sverige kommer endast hans brottsregister att växa, vi har inga verktyg för att få muslimer att sluta knarka.

20-årige Mirasil Abdullah döms för grov misshandel. Han kom till Sverige för tre år sedan som ”ensamkommande flyktingbarn” och med hänsyn till hans ålder och att han under sina tre år i Sverige tidigare lyckats hålla sig från att dömas för brott menar domstolen att straffvärdet uppgår till åtta månaders fängelse. Eftersom Mirasil Abdullah vill satsa på sina studier väljer dock tingsrätten att i stället döma honom till villkorlig dom med 200 timmar samhällstjänst.

Ollis Kommentar: Han är äldst i hela gänget och det faktumet väger tyngre än att han hittills inte blivit ertappad som brottsling.  Vill han studera så finns det väl möjligheter i Afghanistan med. Kostnaderna för detta kan nog tas av familjens knarkpengar, som i de flesta fall i Afghanistan är de pengar som man betalar till flyktingsmugglarna. Afghanistan väljer om han ska sitta i fängelse först och sedan göra sin militärtjänst. Därefter kan han nog studera om hågen finns kvar.

Olli finner att det bästa för dessa fem Afghaner är att återvända till sitt hemland, och inte fly undan sina skyldigheter. Det senare gör ju att andra länder får ta det ansvar som ligger på varje fri nation att själva sköta. De straff den svenska tingsrätten kommit fram till är löjeväckande låga, och ska givetvis överklagas till Svea Hovrätt av ansvarig åklagare, och samtliga fem ska utvisas från Sverige, då vi inte har någon bot för vad dessa ungdomar har gjort sig skyldiga till och de defekter de lider av.


2 responses to “Fem ”ensamkommande flyktingbarn” dömda för grov misshandel

 • ollirein

  Här förstår jag inte vad du syftar på Allemand. Det kanske är jag som är dum, men det kan väl aldrig vara fel att dissekera de domar som kommer ut från de svenska tingsrätterna och även hovrätterna i många fall. Straffen följer ju alltid den lägst möjliga påföljden man kan ge. Speciellt om GM är invandrare och är de dessutom ensamkommande barn, så skyddas dom ju alla, som om de bara vore 14 år och 364 dagar vid alla typer av förseelser.
  Även i ett sådant här fall, där offret har samma etnicitet som de fem gärningsmännen.
  Jag tycker att det behöver tas upp vid varje brott, och de ynkliga straffen ska ifrågasättas. Om detta blir legio, så läcker det nog ut genom några kanaler till den sovande allmänheten. Åtminstone så småningom, och just nu upplever jag att sjukklövern är sårbara, och då gäller det att dra åt tumskruvarna några extra varv.

  Gilla

 • allemand

  Spar detta till den dagen då det behövs Olli, för den dagen kommer var så säker.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: