Chefredaktören på SN

Av Pettersson

Vår lokaltidning Södermanlands Nyheter har en chefredaktör och ansvarig utgivare som gillar mångkultur, invandring och muslimer. Gillandet sträcker sig dock inte så långt som till att han anställer några kompetenta från länderna utanför Europa. Trots c:a 70 anställda på SN finns där inte en enda utomeuropeisk.  Det ansvaret överlåter 99:an till andra, han nöjer sig med att tala om att kulturberikning är bra. Carstorp tillhör dem som tror att dubbelmoral är dubbelt så bra.

99:an Carstorp har även en egen blogg i tidningen där han med en dåres envishet hävdar att ORDET ÄR FRITT trots att många inlägg från mig och andra försvinner. Carstorps blogg är för övrigt den enda på SN där han själv läser och godkänner alla kommentarer innan de publiceras.

Bland annat skriver han så här ”Min text handlade inte om islam eller vad som händer i de länder där islam är majoritetsreligion, utan om vad som händer i Europa idag. Det här inlägget har ingenting med det att göra. Men det är en del av den taktik vi nu bevittnar – att hela tiden misstänkliggöra muslimer oavsett sammanhang och relevans”

”Ordet är fritt, Pettersson! Modereringen på SN:s sajt är dock sådan att om man uttrycker sig kränkande eller rasistiskt om så bara i någon bisats, så tas hela inlägget bort. Det är dock inte särskilt vanligt”

”Men ett demokratiskt samtal får inte låta sig begränsas till en valrörelse vart fjärde år, det måste leva hela tiden”.

Carstorp gillar med andra ord inte kränkande uttryck, själv kallar han sina kunder och läsare ”pissrännor”

-Pettersson noterar att i tidningen där ordet är fritt och det demokrtiska samtalet inte ska begränsas censurerades nedanstående kommentar på chefredaktörens blogg, fast 99:an Carstorp kallar det inte censur utan moderering och att ”det ingen lek med ord. Skillnaden mellan censur och en modererad debatt är fundamental”

-Petterssons censurerade eller modererade inlägg nedan… 

– Göran Carstorp, mitt inlägg handlar precis som ditt om rasism och om Europa idag.

Vad får dig att tro att islam ändrar sig bara för att de som tror flyttar till Sverige och Europa. Islam är precis samma ideologi i Saudiarabien som i Sverige.

Skillnaden mellan bibeln och koranen är att bibeln är skriven av människor och människor kan man förändra medan koranen är guds oföränderliga ord. Koranen är densamma från Brandkärr till Mekka.

Jag försöker inte misstänkliggöra muslimer, jag försöker visa på vad islam har åstadkommit i världen och det har inte ett dugg med rasism eller muslimer att göra.

Några av de länder som till nästan 100 % är befolkade av muslimer och representerar ”fredens religion” är Saudiarabien, Afghanistan, Pakistan, Somalia och…ja du fattar, islam är inte direkt något demokratiskt föredöme.

10 thoughts on “Chefredaktören på SN

  1. dino
    Jag förstår dig fullt ut. Då är det tur att Petterssons finns och kan förmedla det som SN vägrar. Sprid gärna detta bland vänner och bekanta.

  2. Det spelar tyvärr ingen roll vad man kritiserar i SN så länge dem inte tycker det gynnar dem själva elr allmänheten så tas det bort.

    Man måste nästan vara gud fader själv för att få något i den tidningen publicerat Jag var prenumerant en gång i tiden samma gäller mina barn men ingen av oss har den kvar mkt pga oviljan att berätta något ur verkliga livet.

    Allt ska kretsa runt våra nya svenskar och hur svikna dessa blir av samhället men hur är det med oss etniska svenskar ja just ja vi finns ju inte och finns man inte syns man inte elr hörs inte.

  3. Jag förstår pettersson, därför togs en skärmdump av min andra kommentar som inte heller publicerats i skrivandets stund. Carstorp får dagen på sig, sedan åker den upp på vår mer öppna blogg.

  4. Jag skrev en kommentar till artikeln, men den togs inte in, trots att den inte stred mot skrivna regler.
    Jag vet inte om det var min fråga om Carstorps hållning till den rasism som finns i andra delar av världen när han beskriver den ”västerländska rasismen” eller min fråga om muslimernas trakasserier mot den judiska befolkningen i Malmö ingår i den ”västerländska rasismen” som stoppade kommentaren?
    Jag gör ett nytt försök nu.

    • Stefan du får nog stånga dig blodig. Du vet väl att chefredaktörens blogg är den enda på SN som har förhandscensur. 99:an själv nedlåter sig något så simbelt som att begränsa det fri ordet i stället för att göra något åt SN:s vikande upplaga. Förresten brukar SN varje år runt mars visa upp tidningens resultat och visa hur bra det går, i år har den dock uteblivit. Vi behöver nog inte undra varför?

  5. Och den mannen säger att det inte censureras i deras tidning la in en inlaga ang Expressen som han har i sin senaste upplaga i hans blogg och inte ett smack då jag ansåg att det är medias tur att ransaka sig själva

    och kanske börja titta om vad som kan vara i allmänhetens intresse men iof det var kanske för svidande för hen att ta in

  6. Enligt hitta.se så bor 99:an ganska segregerat…
    …tycker det är lite underligt att förespråkare inte lever som de lär. Multikulturens Mecka i Nyköping ligger väl i Brandkärr?

  7. Herr Carstorp verkar ha tappat greppet och detta sker i samklang med SN:s vikande upplagesiffror.
    Herr Carstorp verkar insupit de floskler som säger att enbart vita människor kan vara rasister och i världsdelar där vita är i minoritet förekommer ingen rasism från majoritetssamhället.
    Han verkar dåligt påläst den gode Carstorp, för verkligheten är så mycket annorlunda än i det etniska bostadsområde, den etniska redaktion och den rödvinspimplande vänkrets som Carstorp froteras i och med.

  8. Chefredaktören är helt klart skadad. Det är inte svårt att gissa var. Han är anledningen till att några i området där jag bor slutat köpa/läsa SN.

Kommentera