Delar ej vår värdegrund

FjärranÖsternRedaktionen

Eller mer muslimska idioter

Den indonesiska regeringen varnade lokala arrangörer att vara medvetna om landets ”traditioner” och ”kultur” innan bjuder in utländska artister. Uttalandet kom efter att  polisens vägrar att utfärda ett tillstånd för Lady Gagas utsålda Jakarta konsert, som skulle gått av stapeln den tredje juni.


Lady Gaga affisch i Jakarta
Inrikesministeriets  talesman Gusti Ngurah Putra medgav i en telefonintervju på tisdagen att att hans departement ursprungligen godkänts Lady Gagas Jakarta konsert. Men Putra sade ministeriet inte hade några invändningar mot polisen vägran att utfärda tillstånd.  ”Sökande måste förstå våra traditioner, regler och kulturer. De är proffs, de borde ha undersökt dessa saker när det handlar om konstnärer och artister ”, säger Putra .  Putra sade också att människor upprörs  över Gagas ”vulgära” kläder.

Muslimsk artist

Jakarta Polisen talesman Sr Comr. Rikwanto sade på tisdagen att den nationella polisen hade uttalat sig mot att utfärda ett tillstånd för konserten, och efter  krav från några lokala hårdföra islamistiska grupper att avbryta den.
Den islamiska Defenders Front (FPI) hade hotat att skicka 30.000 av sina anhängare att med våld hindra Gaga från att kliva av planet när hon landade i Indonesien.

Lady Gaga för mycket för en muslim

FjärranÖsternRedaktionen som inte har en susning om hur Lady Gaga låter eller hur hon uppför sig på scenen föredrar hur som helst hennes ”klädstil” före den muslimska.

Samtidigt så tror jag inte att sista ordet (beslutet) är sakt i frågan, Indonesien är helt genomkorrumperat och arrangörerna av den eventuella galan har sålt 53 tusen biljetter i förköp så dom kommer säkert att ge polischefen ett fett bud  för ett tillstånd.

1 thoughts on “Delar ej vår värdegrund

Kommentera