Islamister förstör Timbuktus kulturarv

Timbuktu norra Mali

Av Olli Rein

Många minns säkert hur talibanerna sprängde Buddhastatyerna i Bamiyan i Afghanistan 2001. I fredags började islamister förstöra Malis kulturarv i staden Timbuktu, öknens pärla.Hela staden är förklarad som världsarv av UNESCO, framförallt för de jättelika medeltida biblioteken och de många mausoléerna över helgon. Hela norra delen av Mali ockuperades i mars av islamister som håller på att införa strikt sharia.

Ledande är den Al Qaeda-allierade gruppen Ansar Dine. Vittnen berättar hur bedjande drevs ut ur moskéer och mausoléer av Ansar Dines milis, som sedan började förstöra byggnader och inredning. Det stora Sidi Mahmoud Ben Amar-mausoléet antändes och totalförstördes av de rasande islamisterna.

JIHAD I MALMÖ

Överallt där dessa marodörer drar fram, så skövlas det, våldtas och mördas. De kan inte ens acceptera att det har funnits andra kulturer och religioner före skitreligionen islam. Det är ju det som kallas shirk, månggudadyrkan. För alla som tror på pacifismen som metod mot dessa råbarkade idioter, så kan jag bara nämna att Malis armé strejkade för att få ordentliga och moderna vapen för att kunna försvara norra delen av Mali mot den del av Al-Qaida som tidigare hade varit i Libyen på de islamistiska upprorsmakarnas sida. Där hade dessa kommit över stora mängder moderna vapen och ammunition efter det att Khaddafi hade blivit besegrad. Nu är både Libyen och Norra Mali islamistiska stater med medeltida Sharialagar.

I Sverige finns numera inte längre något operationellt fungerande försvar. Pengar till utrustning har tagits från krigsmakten, för att användas i Sjukklöverns flyktingindustri. Så Sverige står med rumpan bar när Al-Qaida får lust att anfalla, i en inte alltför avlägsen framtid. Den vansinniga Sjukklövern importerar istället fler och fler islamister till landet, och inte vaknar det svenska folket från sin Törnrosasömn heller. Vi går sakta men säkert vår undergång som fritt och demokratiskt land till mötes, då islamisterna är väl skyddade av svenska lagar till och med. Jag tar mig för pannan, inför denna idioti som Sjukklövern representerar, säger en trött och förbannad Olli, som undrar om de skrupelfria dårar som idag styr landet, har funderat något över hur historieskrivningen angående den här tiden kan tänkas formuleras i framtiden.

Fler bilder från Timbuktu

3 thoughts on “Islamister förstör Timbuktus kulturarv

  1. Du Stefan om du tittar in här, så kan du väl var snäll och skriva dit i min kommentar, att det bibliotek jag syftar på låg i Kairo och från slutet av 1700-talet och innehöll bland allt annat de tekniska produkter den tidens människor utanför Arab och muslimkretsen, hade uppfunnit och lämnat ritningar på. Mer om det står i mitt inlägg om den anlagda branden i Kairo(av Salafister anlagd) Ska leta upp länken och släpper därför det här.

  2. Det är ju för djävligt att riva ned det som stått upp längre än pedofilens egen skapade religion, när han hade rökt på av bara faan. Vad ska dom ha att locka turister med i framtiden? Vad ska dom göra som tidigare jobbade i den sektorn? Islam förstör inte bara för andra, de tar handgripligen brödet ur folkets händer. Det är naturligtvis detta, som gör alla de 57 islamska länderna till ekonomiska katastrofer. Endast med hjälp av västs välståndsmedel, kan dessa skithögar klara livhanken, när de galna islamisterna har tagit över.

Kommentera