Järvalyftet – misslyckad miljardsatsning


Av Pettersson

Förortssatsningen Järvalyftet sjösattes 2007 av den borgerliga majoriteten i Stockholms stad. För den fysiska upprustningen satsar Svenska Bostäder 5 miljarder kronor under 10 år. Syftet är att bryta segregationen och göra stadens miljonprogramsområden attraktiva för alla stockholmare.

När Järvalyftet inleddes hoppades många boende att det skulle bli ett kraftfullt svar mot politiken som bortprioriterat Järva sedan det byggdes på 1960 och 70-talen. Istället ser hur vi hur Järva fortsätter stå i samhällets skugga och segregationen i Stockholm cementeras.

Läs mer på SvD Opinion

-Pettersson tror inte att det kommer att bli något lyft i förorterna hur många miljarder som än satsas så länge vi fyller på med 100 000 nya problem varje år men det vill inte PK eller förortens invånare diskutera…dessutom vill inte många av de nya invånare integreras. De vill ha det likadant som de hade det hemma, frånsett bidragen.


3 responses to “Järvalyftet – misslyckad miljardsatsning

 • Naivtive

  Jg betvivlar att dessa pseudonymer är skrivkunniga över huvudtaget, men det är min egen lilla fördomsfulla åsikt.

  I min medelstora stad finns även där ett lokalt Rosengård med allt vad som det innebär av ekonomiska satsningar, men vad hjälper det för kriminalstatistiken? Även de blattar som har lite ”guts” letar sig därifrån och klagar på andra etniciteter än sin egen. Stäng gränserna och gör om besluten efter lagstiftningen och åtala alla bedragare och deras medlöpare. Svårare än så är det inte egentligen….

  Gilla

 • allemand

  Återigen ett gäng snyltare på allmänna arvsfonden. De påstår sig vara opolitiska men en stor artikel om Västerleden är bara dynga rakt igenom.

  Så nog är vänstern och MP inblandat i högsta grad.

  http://megafonendebatt.com/2011/11/vem-tjanar-pa-forbifart-stockholm/

  Kolla svaret som är bra.

  Gilla

 • Stefan K

  Nu var du snabb Pettersson, men jag plockade bort min artikel.

  Min lösning är:
  Lyssna med Ingvar Carlsson (S) och ta till er de ord om orsaken till varför Luciabeslutet infördes 1989. Jag är fullt övertygad om att den enda lösningen är att stampa ned bromsen under en längre period för att därmed lösa de problem som finns, åtminstone mildra dem. Därefter återinför den svenska regeringen, hur den då ser ut, en mer ansvarsfull invandringspolitik utan att rädslas rasisstämpeln som ligger som en våt filt över allt förnuftigt tänkande.

  Flera av de som kommenterat artikeln ifrågasätter om de tre som står som författare till artikeln verkligen är de som skrivit den eller om de bara utgör ansikten och namn bakom.
  Vad tror du?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: