”Hjälp flyktingbarnen att bli en del av det svenska samhället”

Petterson har fått ett mejl…

Hej! I dagens DN får vi svart på vitt det vi alltid vetat men som alltid förnekas: de så kallade ”ensamkommande flyktingbarnen” skickas hit i förväg för att bereda vägen för resten av familjen. I januari berikades Sverige med en familj på sju personer från Afghanistan ! Grattis skatebetalare! 

Hälsningar Inger-Siv

Nacka den 4 maj 2012

Dagens Nyheter. Skriv i DN.

”Hjälp flyktingbarnen att bli en del av det svenska samhället”

Kerstin och Kaj Hagströms skrev den 4 maj om ”de ensamkommande flyktingbarnen”.

För 2 ½ år sedan tog de emot en  15-årig pojke från Afghanistan. Pojken var uppenbarligen utsänd som s.k. ”ankarbarn” – d.v.s. så fort han fått uppehållstillstånd kom den övriga familjen bestående av ”mamma, pappa, två systrar, 14 och 15 år och två bröder 16 och 11 år” efter.

”I januari i år, efter en lång och oviss kamp, så kom hans familj till Sverige” skriver paret Hagström.

Har herrskapet Hagström tagit  emot även dem och låtit dem ”berika vårt  liv  så här på ålderns höst” som de skriver att 15-åringen gjort?   

Dessvärre förmodar jag att familjen Hagström inte tänker stå för de sju afghanernas livslånga försörjning utan att kostnaderna för denna fembarnsfamilj som vanligt kommer att lämpas över på skattebetalarna.

Eftersom de haft ”sitt uppehälle på en liten gård” i hemlandet  är de förmodligen  analfabeter och lär bli svåra – för att inte säga omöjliga – att integrera på den svenska arbetsmarknaden.  Enligt professor Jan Ekberg tar det i snitt nio år för en utomeuropeisk invandrare att få sitt första arbete.  För kvinnor dröjer det ännu längre innan de eventuellt kommer ut på arbetsmarknaden. Så det är bara att önska ”mormor och morfar till fem barn från Afghanistan” lycka till med att hjälpa dem ”att bli en del av det svenska samhället.”

I-S Mattson, Nacka

– Pettersson tycker att när afghanerna ändå är här och eftersom de tidigare har försörjt sig på en liten gård så varför inte ge dem en chans. Vi har gott om ödegårdar i Norrlands inland – ge dem en liten gård, lite odlingsmark och ett stycke skog som de kan jobba upp, om de efter exempelvis fem år kan visa att de förörjt sig själva får de göra vad de vill, sälja gården med rejäl visst eller bo kvar där…

10 thoughts on “”Hjälp flyktingbarnen att bli en del av det svenska samhället”

  1. Jag kan tänka mig det omvända. Hjälpa dom tillbaka dit dom kom ifrån.

  2. OK..ja ger mig efter era goda argument !!
    Bättre att höra den sträng som brast,än att aldrig spänna sin båge …
    Dessutom talar ju inre Norrlands vilddjursstam för ett försök,…finns inte mycket att förlora !!!

    • Själva har de inga pengar och resten får du tänka ut själv Anne…jämför sedan svaret med vem det var som betalade rean till Amerika för de svenska utvandrarna.

  3. Geten är den fattiges ko. I Jämtland/Härjedalen finns det många getbönder, som gör getost och andra produkter av getter. Där kan det nog finnas plats för en småbonde med familj och två tomma händer. Det borde ju gå att konsultera Annie Rööv på Näringslivsdepartementet, om hon nu har något att säga om detta bondedotter som hon är i stenrika Småland.

  4. Pettersson:
    Tveksam till ditt förslag för en lösning av problemen…
    Finns det i Absurdistan någon större efterfrågan på getter och getkött ??
    Möjligen på getost,men om fem personer kan leva av enkom den,ifrågasätter jag !!

    • Månsson, familjen var sju tycken och om det inte går att leva på getost så finn det bär att plocka och fisk att fånga. PK jämför ofta dagens invandrare till Sverige med de svenskar som utvandrade till Amerika. Varför inte låta dem prova samma villkor. Gratis mark, hårt arbete och inte en krona i bidrag. Justa villkor tycker jag och för svenskarna i Nordamerika gick det rätt bra så varför skulle det inte gå lika bra för afghaner och somalier här?

  5. Herrskapet Hagström kan säkert förvänta sig någon form av godhetsmedalj av våra världsförbättrande PK-arslen. Det överbelastade svenska folkets godkännande är som vanligt helt ointressant…

  6. Jag tycker om Afghanerna nu ändå har klarat av att ta sig hit så kan vi stå för biljetten hem igen. Även om vi har gott om ödegårdar men i jämförelse med antalet getherdar från Långtbortistan så kommer gårdarna snart ta slut och med de allt kiv som tar vid och så får vi dela ut våra hem…. Nä hem med snyltarna omgående i stället, och låt de ta med sig 32:an här har han gjort sitt och mer än väl.

Kommentera