Titanic 2

FjärranÖsternRedaktionen

En av Australiens rikaste män, Clive Palmer, presenterade nu på morgonen  planer på att bygga en modern version av Titanic i Kina, med planerad jungfruresa från England till New York 2016.


Han har  lagt en beställning på ett statligt kinesiskt varv som skall bygga Titanic II med samma dimensioner som sin föregångare.  ”Det kommer att bli precis lika lyxig som den ursprungliga Titanic men kommer naturligtvis att ha ”state-of-the-art”  teknik och senaste navigations-och säkerhetssystem,” säger  Palmer .   Han tillade att han har bjudit in den kinesiska flottan för att eskortera Titanic II till New York.
Palmer har etablerat sin egen rederiet Blue Star Line, det nya fartyget har samma specifikationer som sin föregångare – 270 meter långt  och 28 meter brett.  Det kommer att ha 840 hytter och nio däck. De enda ändringar från det ursprungliga skall  bli under vattenlinjen, svetsning och inte nitning, en bulb för större bränsleeffektivitet, dieselmotorer och större roder och bogpropellrar för bättre manöverförmåga.  ”Titanic II kommer att vara ultimata komfortabel  och lyxig .
Fartyget skal också ha en utställningslokal som kommer att placeras i utrymmet där orginalet hade sina kolboxar.

Hans beställa Titanic 2  från en kinesisk varv, som också kommer att bygga andra lyx kryssare för hans nystartade rederi.  ”Kineserna är kända för att bygga kommersiella lastfartyg och containerfartyg”, sade han men de vill öka sin andel av kryssningsfartyg,  ”Kina producerar för närvarande cirka 2-3 procent av världens lyx fartyg, men är ute efter att utmana de europeiska varven som har cirka 75 procent av denna marknad.  ”Den kinesiska varvsindustrin vill bli en stor aktör på denna marknad.”

JakartaGlobe

Kommentera