Lag om sex efter döden är på gång i Egypten.


Av Olli Rein

Det egyptiska parlamentet ska rösta om en omstridd lag, som kvinnorådet protesterar mot.Egyptens nationella kvinnoråd (NCW) uppmanar det islamistiskt dominerade parlamentet att inte godkänna två omstridda lagförslag om minimiålder för äktenskap och mannens rätt till att ha sex med sin hustru i upp till sex timmar efter hennes död, skriver Al Arabiya.

Uppmaningen kommer i ett brev från ledaren i NCW, Mervat al-Talawi, där hon refererar till de två lagförslagen. Det ena vill tillåta kvinnor att ingå äktenskap från 14 års ålder, och det andra tillåter mannen att ha sex med sin döda hustru i upp till sex timmar efter hennes död. Det så kallade ”farvälsamlaget”.

Kontroversen om mannens rätt till sex med sin avlidna hustru kommer, efter att en marockansk präst talade om ämnet i maj 2011. Zanzami Abdul Bari sa, att äktenskapet förblir giltigt efter själva döden och tillfogade, att kvinnan hade samma rätt till sex med sin döde man. Nu har hans syn på äkta makars sex med avlidna partners, tydligen funnit sin väg till Egypten.

Flera nyvalda medlemmar  av det islamistiskt- dominerade parlamentet har blivit anklagade för att angripa kvinnors rättigheter i landet. De önskar bland annat att annullera flera lagar, som stöder kvinnors rättigheter.  Till exempel rätten att skiljas från sin äkta man utan några hinder.

Islamistiska medlemmar av parlamentet anklagar lagarna för att ”ödelägga familjer” och säger, att de blev godkända för att tillsätta den tidigare första damen från den fallna regimen Suzanne Mubarak, som stödde kvinnors rättigheter i landet.

Parlamentets angrepp på kvinnors rättigheter har fått kritik från flera kvinnoorganisationer, som anklagar parlamentsmedlemmarna för att ödelägga de små framsteg, som egyptiska kvinnor fått efter mångårig kamp

JYLLANDSPOSTEN

Jaha säger Olli, och undrar vad de kommer med för fint nästa gång i detta vansinniga parlament. Troligen behöver alla i det Egyptiska parlamentet mycket långvarig rehabilitering på närmaste psykiatriska anstalt med särskilt utskrivningsförfarande av psykiatriker  från Västländerna, då dessa lagar inte kan tolkas på annat sätt, än att dessa parlamentsledamöter är spritt språngande galna.

Egyptens parlament sover ruset av sig

Klicka för större bild


11 responses to “Lag om sex efter döden är på gång i Egypten.

 • ollirein

  I Jyllandsposten finns idag en rätt lång artikel, som tar upp frågan om det vi här har skrivit om är sant eller en tidningsanka. De som vill läsa det kan göra det på den här länken.
  http://jp.dk/udland/Afrika/article2762796.ece

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  Ingenjören:
  Efter din kommentar gick jag tillbaka för att finna källan för nyheten..
  Den stammar från arabiska ”Al Arabiya News” och skall ursprungligen ha begärts,av en Marokkan vid namn Zamzami Abdul Bari..som tydligen stöder sig på konservativa Koranens sura !!
  Vem som väckt frågan i Kairo framgår inte,men som ollirein skriver,består ju nya parlamentet i Egypten till drygt 70 % dessa Brödraskapets Salafister..Tydligen önskar sig då en majoritet av detta folk,att få ta några steg tillbaka i tiden.

  Gilla

 • ollirein

  Uppenbarligen får man väl lov att vara ingenjör, för det är ju det enda vi har gemensamt såvitt jag kan förstå. Nyheten var nog helt seriös bland de inblandades skara av imamer,shejker och andra skriftlärda, när den lämnade det egyptiska parlamentet. Det var nog ingen som opponerade sig mot det Muslimska Brödraskapet och Salafisterna, som dominerar parlamentet med ca 75 % av ledamöterna. Sen kan det ju vara som jag skriver i min första kommentar att det är politisk taktik med i spelet.

  Gilla

 • Ingenjören

  10 000 kronors frågan. Hur lättlurad på en skala från 1 till 10 får man vara för att gå på en sån här ‘ding-ding’-värld nyhet?

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  Har faktiskt redan igår läst denna rapport från ”Brödraskapets nya Egypten”..i de tyska tidningarna.
  Men eftersom jag tyckte det var allt för osannolikt,(även för mig)som sett dessa folkslag på nära håll,behöll jag det hela för mig själv..
  Nu inser jag att det faktiskt pläderas för Nekrofili…Även kvinnorna skall ha denna rätt…även om jag personligen har svårt att förstå på vilket sätt.Men möjligen styvnar även denna del av kroppen efter några timmar !!
  Tror att Pettersson har helt rätt,när han ger sin syn av dessa ”Araber och deras Kultur”..
  Sjukare än på Stenåldern !!

  Gilla

 • Ramses II

  Finns det inget som dem inte går i säng med inte ens på stenåldern hade man tanke på sånt vad jag vet. Det är ungar från 3 och uppåt och nu vill dem hoppa i säng med gamlingar som dött. Så inte ens efter livet får dem vara ifred man kan ju undra vad Allah säger om det. Mohamed kan jag tänka mig tycker att det är en bra ide för det brukar folk som hör röster tycka är okey. Kanske därför man inte får avbilda honom då kan han ju komma in på FBIs lista av eftersökta pedofiler och nekrofiler. Man kan ju undra om vänstern kommer tjata om en sån lag här så dem känner sig hemma.Men homosexualitet är inte rätt tycker dem underliga djur det där.

  Gilla

 • ollirein

  Det finns ännu ingen dementi i Jyllandsposten, som jag hämtat mina fakta från. Jag visste att DN hade tagit bort sin artikel om det, men jag har mycket högre förtroende för Jyllandsposten än för skittidningen DN.
  Men det är ju tillräckligt dåligt, om man släpper tankarna på nekrofili och utan kamp får igenom sitt förslag om att flickor ska få ingå äktenskap vid 14 års ålder.
  Det kan mycket väl vara Salafisternas och Muslimska Brödraskapets taktik.

  Gilla

 • Stefan K

  Nu sägs det att ett sådant förslag inte är aktuellt http://www.dn.se/nyheter/varlden/sex-med-doda–politiskt-vapen men bara att diskutera det är för mycket.

  Gilla

 • christian

  Låter som en utmärkt sak att införa här i vårt barbariska hemland, det borde någon genast tipsa hr Reinfeldt om…
  Å andra sidan vet jag ju nu inte hur det är att ligga med en arabkvinna – hemska tanke – tänk om det inte är någon skillnad???

  /Christian

  Gilla

 • Stefan K

  Pedofili och nekrofili.
  Den religionen är förbannat underbar.

  Gilla

 • Pelle P

  Jamen detta var ett friskt & innovativt förslag av våra kära islamister. Nu fattas bara att HELA Svenska folket & övriga västvärlden får reda på detta så dom vet vad folk dom tar till sin barm. Men du & jag Olli vet bättre.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: