Vilka ljuger?

Av Stefan K

Tidningen SN publicerade en ganska rolig artikel idag. Jo det är sant!

En f.d. krögare i Nyköping har åtalats för svart ölförsäljning och åtalspunkterna är tre: Grovt bokföringsbrott och två fall av grovt skattebrott.

Detta är i sig inte särskilt kul och säkerligen ganska vanligt i denna bransch. Det komiska ligger i att den f.d. krögaren hävdar att ölförsäljningen har bokförts, men att stora delar har redovisats som mat. Bakgrunden säger han var att locka både företag och myndigheter att representera på hans krog. ”Flertalet personer på myndigheter och företag vill inte att alkoholförsäljningen ska synas på kvitton”, hävdar han till sitt försvar. Han har också pekat ut flera myndigheter som bl.a. polisen, kommunen och landstinget.

Antingen ljuger den f.d. krögaren eller så har våra myndigheter druckit alkohol för våra pengar under sina representationsmiddagar. Fortsättning lär följa.

Källa: SN (det står mer att läsa i papperstidningen)

Svart ölförsäljning

1 thoughts on “Vilka ljuger?

  1. Många krogar jag spelat på under åren, bongar ofta vin och sprit som ”mat”. Hovmästaren brukar sköta detta, speciellt när kommuner är ute… fråga vem som helst som jobbar inom krogbranschen om hur man fixar om sprit till mat. Ett annat häftigt bedrägeri är i baren, någon beställer en sexa (6cl) men får en femma. När kvällen är slut stämmer man av flaskorna och se, bartendern kan ta kontanter ur kassan motsvarande de cl som ej serverats men tagit betalt för… skål.

Kommentera