Sahbi Zalouti bekänner vid terroristrättegången *Uppdaterad


Sahbi Zalouti

Olli Rein   Uppdaterat 2012-04-15 kl 09;38

När den stora terroristrättegången mot mot Munir Awads terrorgrupp inleddes igår blev det med en total överraskning.Åklagaren spelade upp ett SÄPO-förhör med tunisiern Sahbi Zalouti, där denne avlade total bekännelse.

Han erkände att gruppen fått uppdraget av pakistanska Al-Qaedakretsar och att de åkte till Köpenhamn för att ställa till med en massaker på Jyllands-Postens redaktion vid Rådhuspladsen.

Han bekräftade också att orsaken till terroraktionen var JP:s karikatyrer av den onde profeten. Zalouti hoppade dock av resan redan i Jönköping.

Åklagaren bekräftade också att terroristerna tänkte slå till under den stora idrottsfesten i Politikens hus, då kronprins Frederik skulle vara närvarande

JIHAD I MALMÖ

Tyvärr så vet jag inget mera, men vi kommer tillbaka så fort vi får någon mer information. Dock är det ju goda nyheter det som här presenteras.

Uppdaterat

Nu har dock Sahbi Zalouti ändrat sig och säger att de pratade om att det var möjligt att göra ett terrordåd, men att det bara var tomt prat. Läs mer i Expressen…

Det som slår mig när jag läser om deras tidigare eskapader, är att de klarat sig nästan helt undan straff för det de har gjort, trots att straffvärdet för de brott de gjort sig skyldiga till, nästan samtliga har normalt ganska höga straffvärden. Man kan med fog påstå att det är de svenska rättsinstanserna som skapat dessa monster. De som varit ansvariga för detta, borde också ställas till ansvar för deras likgiltighet för de brott de har handhaft.

ExpressenKommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: